Ο εκσυγχρονισμός έχει να κάνει με την εθνική ενότητα, τη θωράκιση των θεσμών και την εφαρμογή και στην Ελλάδα καλών ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «ο εκσυγχρονισμός έχει να κάνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Με την εθνική ενότητα. Η χώρα αυτή σέρνεται επί δέκα χρόνια μέσα στον βάλτο μίας άνευ προηγουμένου κρίσης. Δεν δικαιούμαστε την ώρα που είναι μπροστά μας σε εξέλιξη ο πόλεμος της γενιάς μας να έχουμε από δίπλα και έναν εμφύλιο πετροπόλεμο. Αυτό αφορά όλους μας και πρωτίστως τους εκάστοτε κυβερνώντες. Οι αντιπολιτεύσεις δεν κυβερνούν, κυβερνούν οι κυβερνήσεις και αυτές δίνουν τον τόνο.

2. Τη θωράκιση των θεσμών, διάκριση εξουσιών, τον σεβασμό της Βουλής, τον σεβασμό της δικαιοσύνης. Δεν μπορούν οι κυβερνήσεις να μετέρχονται διαφόρων τρικ προκειμένου να κερδίσουν μια χούφτα ψήφους. Και δεν μπορεί σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα μία κυβέρνηση να παριστάνει ταυτοχρόνως την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, τον εισαγγελέα και οτιδήποτε άλλο.

3. Την εφαρμογή των καλών ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να τα κάνουμε όλα ανάποδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διώχνει επενδύσεις», σημειώνοντας πως «δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις με κοπανιστό αέρα» και τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο δίλημμα των ημερών, επισημαίνοντας: «Ζούμε και στις μέρες μας ένα δίλημμα. Θέλουμε να προχωρήσουμε στον δρόμο τής υπευθυνότητας και της κοινής λογικής, να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, να μη φεύγουν κατά δεκάδες οι Έλληνες νέοι στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά ή θα γίνουμε μία χώρα όπου θα επικρατήσει η τυμβωρυχία, η ακατάσχετη παρελθοντολογία, μία ακραία επιθετικότητα, η οποία υπονομεύει το μέλλον της χώρας; Εγώ, προσθέτω, υπονομεύει και τις όποιες προσπάθειες έχει κάνει αυτή η ίδια η σημερινή κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει τι είδους κυβέρνηση είναι. Είναι ευρωπαϊκή κυβέρνηση ή είναι μία ιδιότυπη κυβέρνηση, η οποία δεν ταιριάζει στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη; Κι αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές, αριστερός, κεντρώος, δεξιός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης