Τη δική της συγκλονιστική εκδοχή των γεγονότων για τα οποία καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη περιγράφει, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η Ελένη Χρονοπούλου.

Η κα Χρονοπούλου αναφέρει στην ανάρτησή της τα εξής:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα…

Δημοσιεύτηκε από Eleni Chronopoulou στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2023

 

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την κακοποίηση υπέστη η Χρονοπούλου

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς και τραύματα στο υπόλοιπο σώμα της εμφανίστηκε η Ελένη Χρονοπούλου σε φαρμακείο των Βρυξελλών μετά την κακοποίηση της το 2020. Εκεί της συνέστησαν να επισκεφθεί αμέσως γιατρό για να λάβει ιατρική γνωμάτευση. Έτσι και έγινε.

Τότε, το 2020 ο Αλέξης Γεωργούλης συμμετείχε σε μία καμπάνια για το MeToo. Βλέποντας το σχετικό video στην τηλεόραση η Ελένη Χρονοπούλου έσπευσε να καταγγείλει την κακοποίηση της, καθώς και να υποβάλει μήνυση, κατονομάζοντας τον Έλληνα ευρωβουλευτή.

Από εκείνη τη στιγμή και πέρα η καταγγελία – μήνυση διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος και άρχισε προκαταρτική έρευνα για τη συλλογή στοιχείων. Η έρευνα προφανώς κατέληξε σε συμπεράσματα που ενοχοποιούν τον Αλέξη Γεωργούλη. Η προκαταρτική αυτή δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος έκρινε πως τα στοιχεία είναι αρκετά ώστε να στοιχειοθετούν αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Έτσι έφτασε στα χέρια της προέδρου της Ευρωβουλής ο φάκελος με το επίσημο αίτημα το οποίο διαβιβάστηκε στο νομικό τμήμα του Σώματος δια τα περεταίρω. Στο φάκελο έχουν συμπεριληφθεί και οι ιατρικές γνωμοδοτήσεις για τα τραύματα που έφερε η Ελένη Χρονοπούλου μετά την κακοποίησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Γεωργούλης είναι τρία. Στην πρώτη καταγγελία, το 2020, τα αδικήματα -πάντα κατά πληροφορίες- ήταν δύο. Και τα δύο βαριά ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά τους έμπειρους κοινοτικούς παράγοντες, η διαδικασία για την άρση της ασυλίας ευρωβουλευτή είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και μπορεί να χρειαστούν ακόμη και τρία χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή της. Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα αρχίσει η συμπληρωματική δικαστική έρευνα με την κλήση του Γεωργούλη να καταθέσει. Είναι προφανές πως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Παραμένουν, ωστόσο, τα ερωτήματα ως προς τα πολιτικά ανακλαστικά των εμπλεκομένων εκ των πραγμάτων πολιτικών κομμάτων σε αυτήν την υπόθεση. Πρόκειται για μείζονος σημασίας θέμα που αφορά το σύνολο της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας ευρωβουλευτής της Αριστεράς καταγγέλλεται και κατηγορείται για πολύ σοβαρά κακουργήματα κατά μίας γυναίκας, κοινοτικής υπαλλήλου, στελέχους ελληνικού κόμματος και προσωπικής συνεργάτιδας Έλληνα πολιτικού αρχηγού κόμματος. Του ΠΑΣΟΚ. Τι άλλο χρειάζεται το πολιτικό σύστημα για να αντιδράσει εγκαίρως από τη στιγμή που κατ’ ομολογία των ευρωβουλευτών Παπαδημούλη και Κούλογλου οι διάδρομοι του Ευρωκοινοβουλίου έβριθαν φημών από το 2020 γύρω από την υπόθεση αυτή.

Ο κ. Παπαδημούλης παραδέχτηκε πως συνάντησε τον Γεωργούλη, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα. Ανεξάρτητα από τις διαψεύσεις στις οποίες τότε προέβη ο Αλέξης Γεωργούλης, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε λογικά να είχε κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Τώρα, η Κουμουνδούρου είναι υποχρεωμένη να διαχειριστεί αυτήν την υπόθεση εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

Ζέφη Δημαδάμα: «Υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας»

Η Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μίλησε για την υπόθεση στο Mega, λέγοντας πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν, οι διαρροές έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές.

Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία. Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα», είπε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: