«Οφείλει όλος ο πολιτικός κόσμος να συνδράμει στο να οδηγηθούμε στην αλήθεια και αυτοί που είναι καθαροί να βγουν καθαροί και αυτοί που είναι ένοχοι, πολιτικά ή μη πολιτικά πρόσωπα να “πληρώσουν”, υπάρχει και η ποινική δίωξη, υπάρχει και η ηθική απαξία», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Επισημαίνοντας ότι «υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας το οποίο πρέπει κανείς να ακολουθήσει», τόνισε την ανάγκη «να επιμείνουμε όλοι στην πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση». «Το σημαντικό είναι ότι πάει να φτιαχτεί μια υπερασπιστική γραμμή περιμετρικά και όχι για την ουσία του πράγματος. Εμπλέκονται και μέσα μαζικής ενημέρωσης», προσέθεσε και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να τελειώνουμε με το παλιό και να χτίσουμε μια νέα νοοτροπία και σ’ αυτό πρέπει να συμβάλλουν όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Βίτσας επισήμανε: «Στο βαθμό που κάποιος καταγγέλλεται δεν σημαίνει ότι είναι ένοχος, ούτε υπάρχει κάποια μανία στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρέπει να αφήσουμε να προχωρήσει αυτή η εξέταση, να φτάσει όπου φτάσει και πρέπει να φτάσει όσο πιο βαθιά γίνεται. Πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να καθαριστεί και αυτή η πληγή. Ο διοικητής της ΤτΕ, όπως και όλοι οι άλλοι προς το παρόν έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη. Χρειάζεται και ένας γενικότερος σεβασμός προς το θεσμό της Δικαιοσύνης».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί “κουκουλοφόρων” ο κ. Βίτσας είπε ότι «οι κουκουλοφόροι συνεργάζονταν με τους Ναζί, οι μάρτυρες συνεργάζονται με τη Δικαιοσύνη» και τόνισε: «Πρέπει ο καθένας να ξέρει αν αυτό που λέει οδηγεί σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ονοματολογικό και τις διαπραγματεύεις με την ΠΓΔΜ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε «εγώ δεν ξέρω αν θα βρεθεί λύση γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο δυο, δηλαδή την Ελλάδα και τα Σκόπια, αλλά αφορά και το πώς θα σταθεί η διεθνής κοινότητα, η οποία δεν καταλαβαίνει αρκετές φορές ακόμα και το θυμικό αρκετών ανθρώπων στην Ελλάδα ή κάποιων πολιτικών δυνάμεων». Επισήμανε δε ότι «μια συμφωνία διεθνούς επιπέδου και με την επικύρωση από την πλευρά των οργάνων του ΟΗΕ, παίρνει πια το χαρακτήρα του Διεθνούς Δικαίου και υπερισχύει» και ότι «είναι το πρώτο, το μεγάλο βήμα ώστε να λυθούν αυτά τα ζητήματα και σε αυτό θα πρέπει να επιμείνουμε», διευκρινίζοντας «αυτό δεν είναι σαλαμοποίηση, γιατί αυτή η συμφωνία θα τα προβλέπει όλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, χαρακτήρισε γελοίο το επιχείρημα ότι μπορεί να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και μετά αθετήσει τα συμφωνηθέντα. «Φανταστείτε μια χώρα να μπαίνει σε διεθνή οργανισμό και να τον κοροϊδεύει, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν οι διαδικασίες της αποβολής, της διεθνούς κατακραυγής και απομόνωσης», ανέφερε σχετικά και καταλήγοντας τόνισε:

«Η επίτευξη μια συμφωνίας θα βοηθήσει και τη χώρας μας στις ευρύτερες επιδιώξεις της, τη συνεργασία και την ειρήνη στα Βαλκάνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης