Η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων θα γίνει από τους αρμόδιους θεσμούς, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι μόνο εφόσον η Αθήνα δείξει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις, θα μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση.

«Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας εξέπνευσε. Χρειαζόμαστε ένα πολυετές νέο πρόγραμμα, το οποίο θα πηγαίνει πολύ πιο πέρα από τις δαπάνες και υποχρεώσεις που συζητούνταν τον Ιούνιο. Μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση περιγράψει σοβαρά και αξιόπιστα ως βασικούς πυλώνες το τι είναι διατεθειμένη να κάνει σε αυτήν τη μακρά μεταρρυθμιστική πορεία, καθώς και εάν ονομάσει και τα λεγόμενα prior actions, θα μπορέσει η κυβέρνηση να ζητήσει από τη Βουλή την εξουσιοδότηση για έναρξη διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του Υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε ότι δεν αρκεί να υποβληθούν οι παλιές προτάσεις με νέα συσκευασία, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το εάν συζητείται μια χρηματοδότηση-γέφυρα είπε ότι εφόσον υπάρχει συνολική συμφωνία, τότε θα μπορεί ενδεχομένως να συζητηθεί και αυτό το θέμα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιέγκερ επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση το απορρίπτει, καθώς δεν επιτρέπεται στην Ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι και στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης ή αναμόρφωσης υπάρχει πολύ περιορισμένο περιθώριο.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα-φωτιά με συνοπτικές διαδικασίες
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015, 04:15

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης