Με τίτλο «Τι θα έπρεπε να κάνει η σύζυγος ενός υπουργού στην Ελλάδα;», το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με ανταπόκρισή του από την Αθήνα σχολιάζει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει για την κυβέρνηση, η αποκάλυψη σειράς σκανδάλων με πρωταγωνιστές υπουργούς και βουλευτές, αλλά κυρίως η σχέση της συζύγου του υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου, με τα Μέσα Ενημέρωσης.

Το Reuters κάνει μια μικρή αναδρομή στην επιτυχία του Κώστα Καραμανλή,-όπου τον χαρακτηρίζει «διάδοχο μιας από τις πλέον διακεκριμένες πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας»- να φέρει το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία «εκμεταλλευόμενος την πολιτική κούραση του εκλογικού σώματος από την πολύχρονη παρουσία του σοσιαλιστικού κόμματος στην κυβέρνηση.»

Όμως, όπως γράφει, το διεθνές πρακτορείο οι καλές ημέρες πέρασαν, καθώς πλέον υπάρχει «δημόσια δυσαρέσκεια για μια σειρά σκανδάλων, για την επιβράδυνση της οικονομίας που έχουν πλήξει τη δημοτικότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά».

Ένα από τα πολλά προβλήματα του Κώστα Καραμανλή είναι «ο ρόλος που διαδραματίζει η σύζυγος ενός εκ των στενότερων συνεργατών του, του υπουργού Επικρατείας, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος είναι και υπουργός Τύπου».

Όπως γράφει το Reuters η σύζυγός του κ. Ρουσόπουλου, Μάρα  Ζαχαρέα, είναι τηλεοπτική δημοσιογράφος, σχολιαστής ειδήσεων και μέτοχος σε επιχείρηση μέσων ενημέρωσης.

Στο σημείο αυτό, σημειώνει τη στάση του Πέτρου Τατούλη, του αντάρτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που μέσω του προσωπικού του blog επικρίνει τη σχέση της Ζαχαρέα με τα μέσα ενημέρωσης ως «πρωτοφανή σύγκρουση συμφερόντων». Το Reuters γράφει ότι ο Πέτρος Τατούλης συγκρίνει την περίπτωση του ζεύγους Ρουσόπουλου- Ζαχαρέα  με παρόμοιες  πολιτικών ζευγαριών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου όμως ένα από τα δύο πρόσωπα παραιτείται, για να αποφύγει οποιοδήποτε υπαινιγμό περί αξιοπρέπειας.

Το διεθνές πρακτορείο σημειώνει ότι τη σχέση πολιτικής- μέσων ενημέρωσης καταδικάζουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά τους, ο υπουργός και η σύζυγός του, απαντούν ότι είναι θύματα ενός πολιτικού πολέμου. Θεωρούν δε ότι η άποψη για το ρόλο της συζύγου που πρέπει περιοριστεί είναι αναχρονιστική.

Το Reuters σημειώνει και τη θέση που έλαβε ο Καραμανλής κατά τη διάρκεια της ετήσιας εμφάνισής του στη Θεσσαλονίκη το πλαίσιο της ΔΕΘ.

Εκεί, ο Πρωθυπουργός, «αντιμετώπισε ένα πρωτοφανές κύμα ερωτήσεων για την  κακή συμπεριφορά στις τάξεις των υπουργών του που κατηγορούνται για απόκρυψη πλουτισμού  μέσω off shore επιχειρήσεων», γράφει το Reuters.

Ερωτώμενος ο Καραμανλής για το θέμα Ρουσόπουλου υπερασπίστηκε τον υπουργό του λέγοντας: «Αυτές είναι αναχρονιστικές θέσεις, εάν όχι μεσαιωνικές, για το ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία».

Το Reuters στην ανταπόκρισή του αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 56% των πολιτών δεν πείστηκαν από την απάντησή του Πρωθυπουργού.

Όπως τέλος σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, ο Τύπος εμφανίζεται εξίσου δύσπιστος, ενώ προβληματισμός επικρατεί και μεταξύ των βουλευτών του κόμματος.