Την ανάγκη το μήνυμα των ευρωεκλογών να εκφραστεί στον ανασχηματισμό και στην πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στη «Θεσσαλία tv».
Ειδικότερα, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές συνιστούν «προειδοποιητικό καμπανάκι προς την κυβέρνηση» ότι «χρειάζεται διορθωτική πορεία».
«Νομίζω ότι οι πολίτες αξιώνουν να ξαναδούμε συνολικότερα την οικονομική πολιτική με μια ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση. Και αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο δεν μπορεί να το αγνοήσουμε» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να προβληματίσει η πτώση των ποσοστών της ΝΔ σε αγρότες και κτηνοτρόφους, αν και σήμερα «δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν τα “κλαδικά κόμματα”, κόμμα κτηνοτρόφων, κόμμα φαρμακοποιών, κόμμα υδραυλικών κ.λπ.».
Όσον αφορά στην επιμήκυνση διάρκειας «ζωής» του φρέσκου γάλακτος και την έκθεση του ΟΟΣΑ είπε ότι διαψεύσθηκε η πρόβλεψη για μείωση της τιμής του γάλακτος στο ράφι.
«Έχουμε επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος κατά δύο ημέρες… Παρ’ όλα αυτά η τιμή στο ράφι παραμένει στην καλύτερη των περιπτώσεων η ίδια. Άρα, λοιπόν, διαψεύστηκε στην πράξη η πρόβλεψη ότι θα έχουμε μείωση στο ράφι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των καταναλωτών» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.
Πρόσθεσε, δε, ότι η αρχική πρόβλεψη για το γάλα ήταν πολύ πιο δυσμενής, καθώς δεν έβαζε κανένα όριο, ενώ προέβλεψε ότι αν συμπιεστεί κι άλλο η τιμή παραγωγού, θα κλείσουν αγελαδοτροφικές μονάδες.
Παράλληλα, αναρωτήθηκε για το «πώς εντάχθηκε η επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος στα προαπαιτούμενα της δόσης» και σημείωσε: «Το πρόβλημα αυτό το είχαμε αντιμετωπίσει και έναν χρόνο πριν, ως αίτημα από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης… Τότε, λοιπόν, μετά τη δική μου ένσταση και τη συνακόλουθη του κ. Τσαυτάρη, απεσύρθη. Ενεμφανίσθη, όμως, έπειτα από έναν χρόνο, ως ένα από τα σημεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ».
Αναφορικά με την απειλή των μεταλλαγμένων προϊόντων για την ελληνική γεωργία, είπε: «Πιστεύω ότι, έστω και τώρα, πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης που ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να διαμορφωθούν εκείνες οι πλειοψηφίες σε επίπεδο του νέου Ευρωκοινοβουλίου, για να μπορέσουμε να μπλοκάρουμε την απόφαση για τη δυνατότητα ελεύθερης καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων φυτών στην Ευρώπη».