Με την πλάτη στον τοίχο ο πρωθυπουργός προχώρησε στη διαγραφή του Πέτρου Τατούλη, τόσο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από το κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «σύστημα Μαξίμου» αν και δεν διαθέτει τα περιθώρια ελιγμών αναγκάστηκε στο να καταφύγει στην «εσχάτη των ποινών» για το βουλευτή Αρκαδίας προκειμένου να επιδείξει «αποφασιστικότητα», ώστε να μην κατηγορηθεί για αδυναμία και αναποτελεσματικότητα όπως στην υπόθεση Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου.

Σε φυσιολογικές πολιτικά εποχές ο Πέτρος Τατούλης δεν θα μπορούσε να είναι βουλευτής και μέλος της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και καιρό. Η τελευταία επίθεσή του κατά της Κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή από τις σελίδες της εφημερίδας «Έθνος» εν είδει συνεντεύξεως, αποτελεί την πεμπτουσία του πολεμικού όρου CASUS BELI αφού μόνον ως αιτία πολέμου μπορεί να εκληφθεί η μεθοδική προσπάθεια του βουλευτή να αποδομήσει πλήρως και την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με πέντε (5) συγκεκριμένες πολιτικές νάρκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι σήμερα το πρωί υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με υπουργούς του και παρά τις διαστάσεις που προσέλαβε αμέσως αυτή η εφ’ όλης της ύλης επίθεση του Π. Τατούλη κατά του κ. Καραμανλή και της πολιτικής του εν τούτοις από νωρίς το πρωί οι καταγεγραμμένες αντιδράσεις των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι από χλιαρές έως και ανύπαρκτες.

«Ο Πρωθυπουργός δεν διαθέτει τα περιθώρια να προχωρήσει σε καταλυτικές λύσεις» επαναλαμβάνουν σχεδόν μονότονα τα κυβερνητικά στελέχη ενώ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το εάν «Ο Πέτρος Τατούλης λειτουργεί αυτόνομα ή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου εσωκομματικού σκηνικού προετοιμασίας της «επομένης ημέρας» στην Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ήταν μία ενέργεια που έρχεται σε μια αλυσίδα κινήσεων που έδειξαν ότι ο κ. Τατούλης έχει αποκοπεί από την παράταξη”, δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό.

“Λυπούμαστε που αυτό γίνεται σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση δίνει αγώνα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης”, κατέληξε ο κ. Ζαγορίτης.

“Όσο δεν διαγράφονται τα προβλήματα, θα διαγράφονται οι βουλευτές”, σχολίασε σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται το απόγευμα, στην έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας.

Η επιστολή του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Βουλής:

Η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη σε ημερήσια εφημερίδα αποτελεί ένα ακόμη κρίκο σε μια μακρά αλυσίδα τοποθετήσεων του που πιστοποιούν ότι έχει απολέσει πολιτικά και ψυχικά από τον ευρύ πολιτικό χώρο που καλύπτει η Νέα Δημοκρατία.

Η συνέντευξη χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη οξύτητα και εκφράσεις και μάλιστα σε ώρες κρίσιμες για τη χώρα, όπου το ζητούμενο από όλους μας στη ΝΔ είναι η ενότητα και η υπεύθυνη συμπεριφορά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Ο Γρίφος Έβερτ

Καλά πληροφορημένες πηγές της Συμπολίτευσης εξηγούσαν σήμερα το πρωί πως το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή τη στιγμή ο Μιλτιάδης Έβερτ του οποίου η κατάσταση της υγείας δεν επιτρέπει τη συνεχή παρουσία του στη Βουλή.

«Οι νομικοί σύμβουλοι στο Μαξίμου επιχειρούν από νωρίς το πρωί να ξεκαθαρίσουν αν στέκει νομικά να κατατίθεται η ψήφος του Μιλτιάδη Έβερτ στη Βουλή εν είδει επιστολικής ψήφου οπότε ο Κώστας Καραμανλής θα διέθετε το περιθώριο να διαγράψει τον Πέτρο Τατούλη» δήλωναν με νόημα οι παραπάνω κύκλοι οι οποίοι ωστόσο αμφισβητούν τη συνταγματική νομιμότητα αυτής της εναλλακτικής δυνατότητας. Άλλωστε με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απόντα από τα κοινοβουλευτικά δρώμενα νομιμοποιείται και η Αξιωματική Αντιπολίτευση να επιχειρήσει να «παγιδεύσει» την Νέα Δημοκρατία σε ψηφοφορίες κλειδιά ώστε να αποδείξει στην πράξη την απώλεια της δεδηλωμένης από το κυβερνών κόμμα.

Στη μέγγενη το Μαξίμου

Όμως τα παραπάνω κυβερνητικά στελέχη εξηγούν επίσης πως ακόμη η διαγραφή Τατούλη δεν πρόκειται να αλλάξει τη δημόσια εικόνα της Κυβέρνησης αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού. «Ο απλός ψηφοφόρος ακόμη και σε περίπτωση διαγραφής του αντάρτη θα σκεφτεί πως για μία ακόμη φορά ο Κώστας Καραμανλής επέδειξε αναποφασιστικότητα και αδυναμία αφήνοντας το βουλευτή του να αλωνίζει επί μήνες. Οι ψηφοφόροι θα υπενθυμίσουν πως το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την υπόθεση Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία των πρωθυπουργικών χειρισμών». Με αυτά τα επιχειρήματα που προέρχονται από ενεργά κυβερνητικά στελέχη αντιλαμβάνεται κανείς πως το Μαξίμου έχει περιέλθει σε πραγματικά δυσχερή θέση και όχι για επικοινωνιακούς λόγους αλλά για λόγους πραγματικής Πολιτικής. «Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν όντως το Μαξίμου έχει επεξεργαστεί μία ή δύο λύσεις για να εξέλθει η Κυβέρνηση από το πολιτικό αδιέξοδο» συνεχίζουν οι παραπάνω κύκλοι αμφιβάλλοντας για το εάν ο πρωθυπουργικός πυρήνας είναι πλέον «ετοιμοπόλεμος».

Αν κανείς μάλιστα προσθέσει σε αυτόν τον άχαρο πολιτικό καμβά και την ανοικτή πλέον σύγκρουση Γιώργου Σουφλιά και Γιώργου Αλογοσκούφη με αντικείμενο τις Δημόσιες Επενδύσεις, κόντρα, που αποτελεί μείζονος σημασίας πολιτική επιλογή για την Κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται και ο πλέον καλόπιστος παρατηρητής πως το πρωθυπουργικό επιτελείο περισσότερο αγωνίζεται να επιβιώσει των επαναλαμβανόμενων πολιτικών τυφώνων παρά να συντονίζει ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την οικονομική και κατά συνέπεια πολιτική κρίση. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν κύκλοι της Αντιπολίτευσης που υπογραμμίζουν πως ο Κώστας Καραμανλής έμαθε να πολιτεύεται με τις Δημοσκοπήσεις ως εργαλείο διακυβέρνησης και πως τώρα πρέπει να αποδείξει ότι κυβερνά και χωρίς αυτές.

Τι απάντησε στο blog του ο Π. Τατούλης για τη διαγραφή

«Είμαι βέβαιος ότι οι υγιείς δυνάμεις θα ανατρέψουν τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της διαφθοράς», τόνισε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική δήλωσή του ο διαγραφείς Π. Τατούλης.

Ταυτόχρονα από το blog του, ο Αρκάς και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, εξαπολύει προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τον ως «συνένοχο στη διαφθορά, στην ανικανότητα και στην αναποτελεσματικότητα».

«…Επέλεξε το νοσηρό δρόμο της συγκάλυψης από το «όλα στο φως». Ένας πρωθυπουργός σε ομηρία και εγκλωβισμένος σε προσωπικά αδιέξοδα είναι επικίνδυνος για τη χώρα… Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους κληρονόμους και πρίγκιπες της πολιτικής..», λέει ο κ. Τατούλης.

Για μία ακόμη φορά ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ, με «αρχηγικό» κατά πολλούς ύφος, αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν νέες πολιτικές δυνάμεις, μιλώντας για «μία άλλη εφικτή πολιτική», αν και αποκλείει την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ:

«…Η ανεξαρτησία από το σάπιο αυτό σύστημα εξουσίας είναι πλέον μονόδρομος. Πρέπει εμείς να πείσουμε με την ηχηρή μας παρέμβαση ότι μια άλλη πολιτική είναι εφικτή και ότι αυτή η άλλη πολιτική μπορεί να ανατρέψει την κρίση που ενέσκηψε στη χώρα με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού.

Το χρέος μας είναι τεράστιο. Η επιστροφή στην γνωστή πασοκική πολιτεία δεν είναι λύση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι προϊόν παρθενογένεσης, αλλά φορέας του παλιού, του αναποτελεσματικού και του διεφθαρμένου. Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στο μέλλον.

Η κεντροδεξιά πρέπει να ξαναβρεί τις χαμένες της ρίζες. Ο μεσαίος χώρος πρέπει να ανακαλύψει και πάλι τρόπο να εκφρασθεί. Οι νηφάλιοι πολίτες πρέπει να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους και να οδηγήσουν τη χώρα μπροστά.

Αντί λοιπόν να αναρωτιούνται διάφοροι εντεταλμένοι της ενημέρωσης «ποιος κρύβεται πίσω από τον Τατούλη», ας αναρωτηθούν καλύτερα «Γιατί κ. Καραμανλή παραδίδετε την εξουσία;» Ας διοχετεύσουν εκεί τη μεγάλη τους (καλοπληρωμένη) φαντασία προκειμένου να ανακαλύψουν ξένους δακτύλους και ξένα κέντρα. Αν υπάρχουν Εφιάλτες τότε εκείνοι κατοικούν στην αντίπερα όχθη. Οι επικοινωνισμοί τελείωσαν. Αρχίζει η πραγματική πολιτική».

 Διαβάστε επίσης:

Στην πόρτα της εξόδου ο Τατούλης;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης