Εβδομάδα σημαντικών πολιτικών εξελίξεων εν όψει της διπλής ψηφοφορίας στη Βουλή, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Και αν στην πρώτη ψηφοφορία για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής την  Τετάρτη, η κυβέρνηση αισθάνεται μάλλον σίγουρη, καθώς η διαδικασία είναι φανερή, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη μυστική ψηφοφορία της Παρασκευής, η οποία γίνεται με αφορμή το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τυχόν διαρροές, γι αυτό η μυστική ψηφοφορία έχει προσλάβει για την κυβέρνηση μορφή «σαφούς ψήφου εμπιστοσύνης».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό προ των πυλών.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι έχουν δρομολογηθεί και απλώς αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες θα σηματοδοτηθούν και από το αποτέλεσμα που θα έχει η ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική Επιτροπή.

Αυτό που μένει να δούμε είναι, αν θα υπάρξει «εσωκομματική παρακολούθηση» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, με στόχο να μην υπάρξουν διαρροές.

Βεβαίως η δυσαρέσκεια των ανταρτών της ΝΔ μπορεί να εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως. Είτε ψηφίζοντας υπέρ της πρότασης του ΠΑΟΚ είτε ρίχνοντας «λευκό»,. Με τη «σολομώντεια λύση» δεν περνά  μεν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, στέλνεται όμως ηχηρό μήνυμα προς τη Ρηγίλλης και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηματικό παραμένει αν κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός καθώς στο Μαξίμου, φαίνεται να προκρίνεται η άποψη να αφεθούν να σηκώσουν το βάρος της αντιπαράθεσης οι εγκαλούμενοι Ρουσόπουλος, Δούκας και Μπασιάκος.