Την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στην Αίγυπτο ως «σημαντικού και στρατηγικού εταίρου στον τομέα του τουρισμού» εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά μιλώντας στο πρώτο επαγγελματικό Ελληνο-αιγυπτιακό φόρουμ για την τουριστική ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.

«Το φόρουμ είναι ένα σταθερό πρώτο βήμα των κοινών μας προσπαθειών για να φέρουμε κοντά τους τουριστικούς τομείς των δύο χωρών», τόνισε η κ. Κουντουρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βήμα αυτό συνοδεύτηκε μάλιστα με μια κίνηση ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας καθώς η αναπληρωτής υπουργός επέλεξε να μεταβεί στο Κάιρο με την Αιγυπτιακή αεροπορική εταιρία Egyptair, λίγες μόλις ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία με το Αirbus 320 της εταιρίας που προκάλεσε το θάνατο 66 ανθρώπων. Οι περισσότερες αιγυπτιακές εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα στο Κάιρο στάθηκαν με ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια στην πρωτοβουλία αυτή της κ. Κουντουρά, τονίζοντας ότι αποτελεί «έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης από την πλευρά της Αθήνας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή για την Αίγυπτο». Η Έλενα Κουντουρά στην τοποθέτησή της στο φόρουμ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την αεροπορική τραγωδία.

Η κ. Κουντουρά που συνοδεύεται από αρκετούς Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι μετείχαν στο Φόρουμ, σημείωσε μάλιστα ότι «το πιο σημαντικό μήνυμα του Φόρουμ είναι ότι ο τουρισμός είναι το ισχυρό πεδίο σταθερότητας, συνεργασίας, ανάπτυξης και ευημερίας που ενώνει λαούς και έθνη». «Σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, είμαστε εδώ και δηλώνουμε την ισχυρή μας υποστήριξη στην Αίγυπτο, ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο στον τουρισμό. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στον τουριστικό τομέα της χώρας σας και τις προοπτικές του. Το πιο σημαντικό μήνυμα που βγαίνει από αυτό το φόρουμ, είναι ότι ο τουρισμός είναι ένα σημαντικό πεδίο για τη σταθερότητα, τη συνεργασία, την ειρήνη, την ανάπτυξη και την ευημερία. Ο τουρισμός ενώνει τους λαούς», είπε η κυρία Κουντουρά.

Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για την ενθάρρυνση κοινών πρωτοβουλιών και στον ιδιωτικό τομέα ανάμεσα στις δύο χώρες με στόχο τη δημιουργία μικτών επιχειρήσεων και τη διευκόλυνση τουριστικών επενδύσεων αλλά και της τουριστικής επιχειρηματικότητας. «Έχουμε εκφράσει την κοινή μας θέληση να ενθαρρύνουμε τον τουριστικό τομέα της Ελλάδας και της Αιγύπτου να συνεργαστούν με κοινές δράσεις, και την διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων και της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούμε τις θεματικές μορφές τουρισμού στις δύο χώρες, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο θαλάσσιος και ο παράκτιος τουρισμός, ο καταδυτικός, ο θρησκευτικός-προσκυνηματικός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας και ο τουρισμός υπαίθρου όπου διαθέτουμε ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούμε να προωθήσουμε περαιτέρω στην διεθνή τουριστική αγορά», επισήμανε η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκτιμώ ότι το σημερινό φόρουμ θα αναδείξει τα δυνατά σημεία της Ελλάδας και της Αιγύπτου στον τομέα του τουρισμού και θα οδηγήσει σε άμεσα αποτελέσματα μέσα από συνέργειες και συνεργασίες για τους τουριστικούς τομείς των χωρών μας. Μπορούμε να προσφέρουμε νέα πακέτα που θα ενισχύσουν την τουριστική ροή μεταξύ των δύο χωρών μας, και που επίσης θα προσφέρουν νέα και εμπλουτισμένα ταξιδιωτικά πακέτα που θα απευθύνονται στις μακρινές αγορές και θα περιλαμβάνουν επισκέψεις συνδυαστικές στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο», πρόσθεσε η κυρία Έλενα Κουντουρά.

Κοινά ταξιδιωτικά πακέτα για ΝΑ Ασία και ΗΠΑ

«Η Αίγυπτος και η Ελλάδα είναι ακρογωνιαίοι λίθοι σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε από την πλευρά του ο ΓΓ του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Τρυφωνόπουλος σε παρέμβασή του στο Φόρουμ. «Η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι φυσικοί στρατηγικοί εταίροι ,αποτελούν παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς και είναι στα χέρια μας να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε τις καλύτερες πρακτικές και εμπειρίες στον τομέα του τουρισμού», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Τρυφωνόπουλος πρότεινε μάλιστα να συζητηθεί η ανάπτυξη κοινών ταξιδιωτικών πακέτων ανάμεσα στις δύο χώρες για τημ προσέλκυση τουριστών από μακρινές περιοχές όπως για παράδειγμα η ΝΑ Ασία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Φόρουμ μίλησαν πολλοί Έλληνες και Αιγύπτιοι επιχειρηματίες και tour operators οι οποίοι έδειξαν πώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης