Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα ο εφαρμοστικός νόμος για τις περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, που θα εφαρμοσθούν από την 1η Μαΐου και θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, η μείωση θα γίνει σε 8 ισόποσες δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τα ποσά της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ και καταβάλλεται από την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και τους λοιπούς φορείς κύριας Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μειώνονται κατά 12%.

Οι επικουρικές συντάξεις έως 250 ευρώ θα περικοπούν κατά ποσοστό 10% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ. Οι επικουρικές από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ μειώνονται κατά ποσοστό 15% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ. Κι εκείνες από 300,01 ευρώ και άνω περικόπτονται κατά ποσοστό 20% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 255 ευρώ. Τα ποσοστά των μειώσεων αυτών καταλαμβάνουν και το 50% του συνολικού ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης