Στο φως ξαναβγαίνει η πολύκροτη, όσο και μυστήρια, υπόθεση του «Παναθηναϊκάκια», δηλαδή το ηχητικό ντοκουμέντο τηλεφωνικής συνομιλίας στο οποίo φέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να λέει  «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@…σει», αναφερόμενος σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είχαν κληθεί σε απολογία, στα τέλη του 2014.

Η συνομιλία προηγείται χρονικά της ανάκρισης τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα) και εκτιμάται, σύμφωνα με την καταγγελία από το κόμμα, ότι γίνεται μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και παράγοντα της Δικαιοσύνης. Εκτιμάται δε ότι ο «Παναθηναϊκάκιας» είναι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος.

​Η υπόθεση καταχωνιάστηκε στο αρχείο, μετά από πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ΕρευνώνΗ υπόθεση καταχωνιάστηκε στο αρχείο, μετά από πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από το οποίο προέκυψε ότι: «Δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με την φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά», επαναφέρεται όμως μετά από σχετική απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Χρήστου Ντζούρα.

Το zougla.gr αποκαλύπτει το παραπεμπτικό του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών προς τον κύριο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, διαπιστώνεται αρχικά ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας», που έγινε από άγνωστο εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Δηλαδή θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον υπέκλεψε και εν συνεχεία δημοσίευσε το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο.

Ακούστε το ντοκουμέντο:

​Θα διερευνηθεί αν και κατά πόσο, με βάση αυτή τη συνομιλία, υπήρχε παρέμβαση στο έργο της Δικαοσύνης σχετικά με τη δίωξη των συγκεκριμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, από τον πρώην πρωθυπουργοΠαράλληλα όμως, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 186 παρ. 2 ΠΚ) και ειδικότερα του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) εκ μέρους δικαστικών λειτουργών.

Δηλαδή θα διερευνηθεί αν και κατά πόσο, με βάση αυτή τη συνομιλία, υπήρχε παρέμβαση στο έργο της Δικαοσύνης σχετικά με τη δίωξη των συγκεκριμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, από τον πρώην πρωθυπουργο, και ως εκ τούτου παράβαση καθήκοντος από δικαστικό λειτουργό ο οποίος έδρασε κατόπιν συγκεκριμένων εντολών.