Σε περιπέτειες βάζουν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, οι δηλώσεις του τον περασμένο μήνα «περί λιντσαρίσματος» του δημάρχου Aριστοτέλη Χρήστου Πάχτα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την εισαγγελέα πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης παίρνει ήδη το δρόμο για τη Βουλή.
 
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβιβάζει τη σχετική δικογραφία προκειμένου να αποφασιστεί από τη Βουλή εάν συντρέχει ή όχι λόγος να αρθεί η ασυλία του Πάνου Καμμένου προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση πολιτών σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίμαχη φράση ειπώθηκε στο περιθώριο της ομιλίας του κ. Καμμένου στη ΔΕΘ (στις 11 Σεπτεμβρίου 2013).  Ο προϊστάμενος εισαγγελέας πρωτοδικών είχε δώσει τότε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών.

Δήλωση Καμμένου για την υπόθεση:

«Παραμένω στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής. Στηρίζω τις μανάδες των παιδιών που ποτίζει αρσενικό η κυβέρνηση Σαμαρά, ο Πάχτας και η Ελληνικός Χρυσός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης