Υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο σημερινό Eurogroup.

Σε ερώτηση για την αντιπαράθεση μεταξύ κορυφαίου στελέχους του EWG και του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι ήξερε πως υπήρχαν πάντα φωνές να λένε πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα όμως έχει σημειωθεί πρόοδος. Είχε να ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες. Είναι αρμόζων να εκφράζουμε σεβασμό για την πρόοδο που έχει γίνει. Στο τέλος θα στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι και στην Ισπανία θα τελειώσει το πρόγραμμα στα τέλη του χρόνου, πρόσθεσε πως και η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η Πορτογαλία, πάντως, έλαβε προειδοποιήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι εάν απορριφθούν εκ νέου από το Συνταγματικό Δικαστήριο τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση Κοέλιο, θα τεθεί σε κίνδυνο η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Στουρνάρας: «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο της Ελλάδας», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013, 18:59

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης