«Σημασία έχει να οργανώσουμε έτσι τη δουλειά μας ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτό το δυσμενές για εμάς αποτέλεσμα», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Πάνος Σκουρλέτης.
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη τη δυνατότητα ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.
«Είναι πιο δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Και το λέω με βάση και το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν ότι δεν ψηφίζουν για κυβέρνηση την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ψηφίζουν θέλοντας να στείλουν μηνύματα στην κυβέρνηση, καθώς και να στείλουν αντιπροσώπους στην Ευρωβουλή» είπε ο κ. Σκουρλέτης στον RealFM 97,8.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, υποστήριξε πως οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν όχι μόνο σε σχέση με κάποιες συγκεκριμένες στιγμές της κυβέρνησης, είτε σε σχέση με την καμπάνια του τελευταίου μήνα, αλλά διαχρονικά:
«Το βασικότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι ήταν σε γνώση μας ότι διαχειριζόμαστε, μέσα από μία πολύ μεγάλη αντίφαση, μια πολιτική η οποία δεν ήταν η δική μας. Θεωρώ ότι αυτό έγινε κατανοητό γιατί εμείς δεν υποστήκαμε την κατάρρευση που υπέστησαν άλλα κόμματα είτε εδώ στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Εμείς κλείσαμε τον κύκλο των μνημονίων. Αυτό για να εμπεδωθεί ως μία διαφορετική συνείδηση στην κοινωνία ίσως θα ήθελε πολύ περισσότερο χρόνο. Θα έπρεπε να λειτουργήσουν όλα αυτά τα μέτρα τα οποία κάποιοι τα εξέλαβαν ως αποσπασματικά και προεκλογικά, ενώ ήταν και είναι ενταγμένα σε ένα σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας, ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Στον τομέα της επικοινωνίας είχαμε μια στρατηγική αδυναμία. Τα έχουμε πει αυτά, το πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη, ή εν πάση περιπτώσει τι ρόλο παίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Έχει να κάνει με την ποιότητα της δημοκρατίας μας» υπογράμμισε.
Συνεχίζοντας ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως τα προγραμματικά θέματα αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ ευνοϊκό πεδίο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.
«Θεωρώ ότι, τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες, έχουμε μπει σε μία συζήτηση πάνω σε πραγματικά ζητήματα. Το ευνοϊκό πεδίο της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία είναι το προγραμματικό», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «διπροσωπία», φέρνοντας ως παράδειγμα τη συζήτηση στη Βουλή για τις 120 δόσεις.
«Το ψηφίζω στη Βουλή επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είναι αρεστό στον κόσμο, αλλά επί της ουσίας το απαξιώνω και το καταγγέλλω την επομένη ενός καλού αποτελέσματος για το κόμμα το οποίο φαίνεται ότι δημιούργησε μια “χαλάρωση” σε κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Λέω λοιπόν να συζητήσουμε γι’ αυτά τα ζητήματα αυτό το διάστημα. Να συζητήσουμε για το αύριο, για τις δυνατότητες αυτής της χώρας. Να συζητήσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτό τον πλούτο, που φαίνεται πια ότι μπορεί να παραχθεί, καθώς έχουμε μπει σε μία αναπτυξιακή πορεία και αν δεν υπάρξει ένας τυχαίος εξωγενής παράγοντας δεν μπορεί να ανατραπεί. Να δούμε λοιπόν πώς θα το αξιοποιήσουμε καλύτερα. Ποιες είναι οι νέες ευκαιρίες για δουλειές, για επενδύσεις» δήλωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον διορισμό των δικαστικών αρχών και τις προθεσμίες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τη δικαιοσύνη ως λάφυρο της εκάστοτε κυβέρνησης και εξήγησε: «Σε μία ευνομούμενη πολιτεία και σε μια λειτουργούσα δημοκρατία, με βάση την διάκριση των εξουσιών δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να σχετίζεται το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη κυβέρνησης με το θέμα της ανάδειξης των νέων δικαστικών αρχών. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή την ανάγνωση κάνει. Λέει “αφήστε τα αυτά αν βγούμε εμείς είναι δικά μας”. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να μας φοβίσει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ