Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πλέον στον τόπο μας δεν κυριαρχεί η αβεβαιότητα αλλά η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί σκληρά, είπε ο Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ«Από τα πρώτα της βήματα η κυβέρνηση έδωσε ελπίδα στον λαό μας. Έδωσε στην πατρίδα μας ταυτότητα, που σήμερα αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Έγινε θετικό σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση εκπροσωπεί τις αξίες που έγιναν η πρώτη ύλη. Εκπροσωπεί μια Ευρώπη των λαών και της αλλυλεγγύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 25 Γενάρη έγινε ένα μεγάλο βήμα. Αν όμως νιώθουμε για κάτι περήφανοι, αυτό δεν είναι μόνο η δικαίωση των αγώνων των προηγούμενων γενεών. Είναι γιατί στις 26 Γενάρη οι πολίτες ανάσαναν. Είμαστε υπερήφανοι γιατι επέστρεψε η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία. Πλέον στον τόπο μας δεν κυριαρχεί η αβεβαιότητα αλλά η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί σκληρά και θα βάλει ένα τέλος στην τρόικα και στις τακτικές της.

Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της οδικό άξονα για έξοδο από κρίση. Θα έχει την δική της φωνή και το δικό της πρόγραμμα. Υπάρχει μια κυβένρηση που θα κάνει πράξη αυτό που λέει, αυτό που επιβάλει η Ιστορία. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών. Η Ελλάδα έχει πλέον ξεκάθαρη θέση και τη δική της φωνή. Τη δική της διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάστημε μόλις μια εβδομάδα και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα συζήτησης στην Ευρώπη. Καταφέραμε να γίνει η Ελλάδα σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο», είπε ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να αρχίσουμε να μιλάμε για ανάπτυξη. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα «Αποδείξαμε ότι δεν πάμε χωρίς σχέδιο. Έχουμε σχέδιο για τη διαπραγμάτευση. Αναλάβαμε μια ιστορική ευθύνη»τέλος στο οικονομικό παράλογο που έχει επιβληθεί. Στις 26 Γενάρη πήραμε καθαρή εντολή και δηλώσαμε πως σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε. Δηλαδή να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε και μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Και είναι υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέψουμε οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά. Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε δημοκρατία και πρόγραμμα και συμφωνία με τον λαό μας. Θα την τηρήσουμε. Η κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Είναι η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποδείξαμε ότι δεν πάμε χωρίς σχέδιο. Έχουμε σχέδιο για τη διαπραγμάτευση. Αναλάβαμε μια ιστορική ευθύνη, χρέος μας ήταν από τις πρώτες κιόλας μέρες να επισκεφθούμε την Κύπρο για να τονίσουμε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν τεράστια γεωστρατηγική σημασία.

Για να τονίσουμε ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο συνεργασίας. Για να τονίσουμε ότι οι κυβερνήσεις παραμένουν πιστές για την εξέυρεση λύσης στο κυπριακό πρόγραμμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σε λίγες ώρες επισκεφθήκαμε τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. Όχι με στόχο να δημιουργήσουμε νέα ρήγματα στην Ευρώπη. Στόχος όλων πρέπει να είναι το τέλος των αποτυχημένων πολιτικών και επισημάναμε την ανάγκη για νέα συμφωνία στην Ευρώπη. Στελέχη μας ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα έναν μαραθώνιο επισκέψεων και επαφών λέγοντας την αλήθεια στους ευρωπαίους πολίτες, παρουσιάζοντας εναλλακτικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Σε μία βδομάδα κερδίσαμε σύμμαχους και συμμαχίες. Θέλω να υπογραμμίσω ότι υπήρξε στην Ελλάδα για τέσσερα χρόνια μια απόλυτη κατάρρευση. Η Eλλάδα όμως δεν είναι πια ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές. Έχει τη δική της φωνή. Έχει προτάσεις τις οποίες καταθέσαμε. Περιμένουμε προτάσεις και από αυτούς. Περιμένουμε και τις προτάσεις της Γερμανίας.

Κανείς δεν μιλά πια για την Τρόικα και τα mail της. Μας ζητούν να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Θα σεβαστούμε τους κανόνες της Ε.Ε. Θα σεβαστούμε δηλαδή τον κανόνα για τους προϋπολογισμούς. Πρέπει τώρα να βάλουμε όλοι πλάτη για να αλλάξουμε σελίδα», συνέχισε καταχειροκροτούμενος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Υπάρχει μια κάστα που παρακαλά η χώρα να παραμείνει το πειραματόζωο. Αν στις 25 Γενάρη είχαμε χάσει τις εκλογές σήμερα τι θα γινόταν; Το email Σαμαρά θα είχε γίνει νόμος του κράτους. Σήμερα η εγκύκλιος του Υπουργείο Εργασίας για νέα μείωση στις συντάξεις θα είχε γίνει πράξη. Θα είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες απολύσεων χιλιάδων πολιτών. Όμως ο λαός έκανε την επιλογή του και όλα αυτά δεν έγιναν. Τώρα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας, έχουμε ξεκινήσει τη διαβούλευση με τους εταίρους μας και χρειαζόμαστε χρόνο. Όχι μόνο εμείς αλλά και η Ευρώπη. Μπορoύμε να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά ώστε να γυρίσει ο τόπος σελίδα. Εγγυόμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκανε ο λαός και εγγυόμαστε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Δεσμευόμαστε για τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών. Θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης