Το Παλαιστινιακό συζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει ένα βιώσιμο και ενωμένο παλαιστινιακό κράτος και αναφερόμενος στο δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζήσουν με ασφάλεια στην περιοχή, έκανε λόγο για την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να στηρίξουν την προσπάθεια συμφιλίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδας με τους Παλαιστινίους και έστειλε μέσω του κ. Φαγιάντ τους προσωπικούς χαιρετισμούς του στον πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

Από την πλευρά του, ο Σαλάμ Φαγιάντ συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για την πρωτοβουλία αυτής της διεθνούς συνάντησης για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις και τόνισε ότι βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Εξέφρασε την επιθυμία του παλαιστινιακού λαού να υπάρξει ειρήνη και ένα ασφαλές παλαιστινιακό κράτος στην περιοχή «και για το σκοπό αυτό», πρόσθεσε, «θα πρέπει να δημιουργηθούν ισχυροί θεσμοί και υποδομές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, αλλά τόνισε ότι «οι συνθήκες είναι αντίξοες λόγω της κατοχής».

Ο κ. Φαγιάντ ανέφερε, επίσης, ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να μπορέσουν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, σημείωσε, όμως, το αδιέξοδο στην πολιτική διαδικασία εξεύρεσης μιας λύσης και επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να ξαναβρεί την αξιοπιστία της και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης