Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 ολοκληρώνεται η κατασκευή του έργου του ΧΥΤΥ Ηλείας στην θέση Τριανταφυλλιά και στη συνέχεια θα λειτουργήσει δοκιμαστικά, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο σύσκεψης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού Ηλείας στον Πύργο την Τρίτη, ενώ σημείωσε ότι η οριστική λύση του προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων στην Ηλεία θα ολοκληρωθεί με τη Μονάδα Επεξεργασίας ΣΔΙΤ ή με άλλη μονάδα επεξεργασίας σε ορίζοντα διετίας.

Ανέφερε δε ότι το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε με το ποσό των 500.000 ευρώ την κατασκευή μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης, που αποτελεί ενδιάμεση λύση και της οποίας ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως εξήγησε, στις 12 Ιανουαρίου κατατίθενται προσφορές, με ορίζοντα λειτουργίας της το τέλος Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι τον Φεβρουάριο του 2015 η κυβέρνηση παρέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση η οποία διογκώθηκε τους δύο επόμενους μήνες καθώς τα απορρίμματα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας δεν γίνονταν πλέον αποδεκτά στους ΧΥΤΑ που τα δέχονταν μέχρι τότε.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο ζήτημα της μεταφοράς απορριμμάτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας η κυβέρνηση, δια του προηγούμενου υπουργού Νίκου Βούτση, τον Απρίλιο του 2015 παρενέβη με αποτέλεσμα οι ΧΥΤΑ Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας να δεχθούν 7.000 τόνους.
Συνέχισε λέγοντας ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Οκτώβριο του 2015, αναζήτησε περαιτέρω λύση για την μεταφορά απορριμμάτων των συγκεκριμένων δήμων σε ΧΥΤΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως είπε, συνέπεια αυτού, από την Τετάρτη (30/12/2015) να αρχίσει η μεταφορά 10.000 τόνων απορριμμάτων από Πύργο και Αρχαία Ολυμπία στους ΧΥΤΑ Παλαίρου, Ναυπάκτου και Στράτου Αιτωλοακαρνανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κ. Κουρουμπλή στην επίσκεψή του στον Πύργο συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του Νομού Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Μάκης Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Τζαβάρας (Νέα Δημοκρατία), Γιάννης Κουτσούκος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, δήμαρχοι και θεσμικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης