Πρόσκληση με τη σημερινή ψηφοφορία να «κλείσουμε οριστικά το θλιβερό κεφάλαιο των τελευταίων δυόμισι ετών» και «να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ετυμηγορία με τις εκλογές» απηύθυνε από τη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του για τα συνταξιοδοτικά και τις άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου 2.

Ο κ. Σαμαράς, αφού άσκησε δριμεία κριτική σε ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στα κόμματα της Αριστεράς, είπε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ενώ επεσήμανε πως η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, τις οποίες μπορεί να υλοποιήσει μόνο μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεραμυνόμενος, δε, της επιλογής του να στηρίξει το Μνημόνιο 2, είπε ότι με αυτό «κουρεύεται» το χρέος, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής, κόβονται τα επιτόκια και οι τόκοι των επομένων ετών και απομακρύνεται η χρεοκοπία – η επιστροφή στη δραχμή – και η εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους εταίρους της, ενώ τόνισε πως «πολιτική δεν είναι να λες τα ίδια συνεχώς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είχες δίκιο. Δεν είναι μετά Χριστόν προφήτης ο πολιτικός. Ούτε είναι Κασσάνδρα ο πολιτικός. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σημασία δεν έχει μόνον η πολιτική πρόβλεψη. Σημασία έχει, κυρίως, η πολιτική παρέμβαση».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης