Χωρίς ουσιαστική συμφωνία έληξε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς όπως δήλωσαν εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, συμφώνησαν πάνω στον «στρατηγικό σχεδιασμό», αλλά ουδείς τολμά να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελευταίος και μετά από αρκετή ώρα, αφότου είχαν αποχωρήσει οι πολιτικοί αρχηγοί από το Μέγαρο Μαξίμου, εξήλθε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε πως «αναζητείται το άριστο μείγμα», ενώ σε σχετική ερώτηση για τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ, απάντησε: «Τα ψάχνουμε, τα ψάχνουμε». Παράλληλα, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι «οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη». Τέλος, επανέλαβε ότι η τρόικα «θα παραμείνει όσο χρειαστεί».

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα περιθώρια για τα νέα μέτρα. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να ανακοινωθεί το πακέτο μαζί με την έναρξη της επαναδιαπραγμάτευσης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιθυμεί να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, ένα ρεαλιστικό πακέτο μέτρων. Ήδη έχει γίνει γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην αποκλίνει του στόχου του προϋπολογισμού για το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών:

Μετά τη σύσκεψη, πρώτος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αποκάλυψε πως θα υπάρξει και νέα συνάντηση. Παράλληλα, τόνισε ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη» και σημείωσε ότι η διαβούλευση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως δεν τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης περαιτέρω περικοπές ή λήψη νέων μέτρων, αλλά υπήρξε «απόλυτη» συμφωνία στον στρατηγικό σχεδιασμό της επίλυσης των προβλημάτων.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ:

«Διαμορφώνουμε ένα συνολικό στρατηγικό πλαίσιο που έχει ως στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας «κακώς μιλάτε για μέτρα». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι και οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, συμφωνούν στην ανάγκη να προωθηθεί το στρατηγικό πλαίσιο.

Σχετικά με το πακέτο των 11,5 δις είπε πως «είναι μία από τις τρεις παραμέτρους που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μαζί με τους σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την ισχύ του ίδιου ονομαστικού βάρους του χρέους». Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «το ζήτημα είναι εθνικό» και επεσήμανε ότι «χρειάζεται εθνική συσστράτευση», ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «επενδύει στην καταστροφή και το αδιέξοδο».

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

Η κοινή στάση Βενιζέλου- Κουβέλη

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη, που κατέληξε σε συμφωνία για κοινή στάση των δύο, ενώ νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε απανωτές συναντήσεις με την τρόικα, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

ΣΥΡΙΖΑ: Το θέατρο του μνημονιακού παραλόγου συνεχίζεται

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «θέατρο μνημονιακού παραλόγου».

«Το θέατρο του μνημονιακού παράλογου συνεχίζεται από την τρικομματική κυβέρνηση. Έχουν ήδη αποφασίσει τα επώδυνα και αντικοινωνικά μέτρα και απλώς διαφωνούν στο πότε και πώς θα τα ανακοινώσουν. Τα όποια επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να σταθούν, ειδικά όταν γίνονται εις βάρος μιας κοινωνίας που εξαπατήθηκε πλήρως προεκλογικά» αναφέρει.

Για τον κ. Βενιζέλο και τις δηλώσεις του κάνει λόγο για «πολιτική εμμονή να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάθε μέρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος διαχειρίζεται, με καταστροφικό τρόπο, τις τύχες της χώρας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

Νέο ραντεβού στα τυφλά, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012, 19:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης