Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, για τη λήψη σκληρότερων μέτρων αναφορικά με την ελληνική οικονομία, εξαπέλυσαν σήμερα τα κόμματα της Αριστεράς.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκοιμίσει το λαό μπροστά στα χειρότερα που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ψεύδεται καθώς ισχυρίζεται ότι δεν θα θίξει μισθωτούς και συνταξιούχους», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή την τοποθέτηση της κυβέρνησης ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι «νέες δραστικές περικοπές των δαπανών στα νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς, οι νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ και το πετρέλαιο θέρμανσης και το τεράστιο κρατικό χρέος προς το ΙΚΑ θα φέρουν νέα βάρη στο λαό και νέες περικοπές στις συντάξεις», ενώ προστίθεται ότι «πλατιά τμήματα της εργατικής τάξης οδηγούνται σε συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης» εξαιτίας της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της ανεργίας και της γενίκευσης της μερικής-ελαστικής εργασίας.

«Η λαϊκή απάντηση στο μνημόνιο διαρκείας κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας, με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, είναι: Αγωνιστική, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, αλλαγή του συσχετισμού δύναμης υπέρ του ΚΚΕ», καταλήγει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου προσπαθεί να ανακαλύψει τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αγνοώντας το αντικυβερνητικό-αντιμνημονιακό μήνυμα της κάλπης, ο κ. Juncker του υπενθυμίζει την υποχρέωσή του για νέα σκληρότερα μέτρα μέχρι το 2011», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού, ενώ στη συνέχεια η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «ο κ. Παπανδρέου δεν έχε την νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι εκλογές έδειξαν ότι η ελληνική κοινωνία ζητά δίκαιο δρόμο μείωσης των ελλειμμάτων, της εξάρτησης από την υπερχρέωση και επομένως να ανατραπεί η πελατειακή διαχείριση των προνομίων και της φοροδιαφυγής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης