Ηχηρά ονόματα, πρώην υπουργοί και κορυφαία στελέχη των κομμάτων, μένουν έξω από τη νέα Βουλή ενώ υπάρχουν και πολλοί νέοι και άγνωστοι βουλευτές. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κι ενώ δεν είχαν ενσωματωθεί πολλά εκλογικά τμήματα στην Αττική, αρκετοί έδιναν μάχη σώμα με σώμα για να καταφέρουν να μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συνολικά πέντε βουλευτές Επικρατείας εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις η ΝΔ και από έναν βουλευτή η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανατροπής.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει, κατά σειρά, τον Κ. Τσουκαλά, την Ουρ. Αντωνοπούλου Ουρ., τον Π. Σκουρλέτη Π., την Αγ. Κυρίτση. και τον Ν. Τόσκα. Η ΝΔ εκλέγει τους Θ. Φορτσάκη, Δ. Σταμάτη, Ν. Κεραμέως και Β. Οικονόμου. Επίσης, η Χρυσή Αυγή τον Χρ. Παπά, το Ποτάμι τον Π. Καρκατσούλη και το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα. ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Στα χαρακτηριστικά των εκλογών είναι ότι πήραν το «εισιτήριο» με άνεση στον ΣΥΡΙΖΑ η Ραχήλ Μακρή, παρά την ατάκα της περί τυπώματος χρήματος αλλά και η κα. Τζάκρη. Την επανεκλογή τους επίσης πετυχαίνουν για την ώρα και οι πρώην υπουργοί: Χαράλαμπος Αθανασίου (Λέσβος), Κώστας Σκρέκας (Τρίκαλα), Χρήστος Σταϊκούρας (Φθιώτιδα).

Στην Α’ Αθήνας προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης, ενώ για τη ΝΔ πρώτη εμφανίζεται η Όλγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης και Φωτεινή Πιπιλή.

Συγκεκριμένα, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στην Α’ Αθηνών προηγούνται:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι:

1. Αλέξης Τσίπρας
2. Ζωή Κωνσταντοπούλου
3. Γαβριήλ Σακελλαρίδης
4. Νίκος Βούτσης
5. Νίκος Φίλης

Από τη Νέα Δημοκρατία οι:

1. Όλγα Κεφαλογιάννη
2. Βασίλης Κικίλιας
3. Ντόρα Μπακογιάννη
4. Νικήτας Κακλαμάνης

Από το Ποτάμι ο:

1. Σπύρος Λυκούδης

Από τη Χρυσή Αυγή ο:

1. Νίκος Μιχαλολιάκος

Από το ΚΚΕ
η:

1. Λιάνα Κανέλλη

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η:

1. Έλενα Κουντουρά

Από το ΠΑΣΟΚ ο:

1. Κώστας Σκανδαλίδης

Εκτός κινδυνεύουν να μείνουν οι Ν. Λαλιώτης, Αθ. Αλευράς και Αν. Ράπτη από ΠΑΣΟΚ. Η Φωτεινή Πιπιλή κονταροχτυπιέται  μέχρι τελευταίας στιγμής με τον Νικήτα Κακλαμάνη ενώ εκτός φαίνεται προς το παρόν και ο Αθ. Πλεύρης.

Στη Β’ Αθήνας και για τη ΝΔ φαίνεται να εκλέγονται κατά σειρά οι: Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Εκτός πιθανώς μένουν οι κ. Ντινόπουλος, Μιχελάκης, Παναγιωτόπουλος, (όλοι πρώην υπουργοί), και οι Κ. Παπακώστα, Ζ. Ράπτη, Δ. Αράπογλου, Θ. Πάλλη. Π. Ιακωβίδου.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ θα κονταροχτυπηθούν για τις μόλις δύο έδρες που φαίνεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα και παίρνει 19 με τους πρώτους να είναι ο Γ Βαρουφάκης, ο Γ. Δραγασάκης, η Ν. Βαλαβάνη, ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Π. Κουρουμπλής και τελευταία η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία.
Τέσσερις βουλευτές εκλέγει το Ποτάμι μεταξύ των οποίων τους κ. Ψαριανό, Χάρη Θεοχάρη, την κ. Λυμπεράκη.

Στην Α’ Πειραιώς, εκλέγονται οι Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη και Στάθης Λεουτσάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος από τη ΝΔ, ο Νίκος Κούζηλος από τη Χρυσή Αυγή και η Σταυρούλα Αντωνάκου από το Ποτάμι.

Στη Β’ Πειραιώς εκλέγονται οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ειρήνη Κασσιμάτη και Ευγενία Βαμβακά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιωάννης Τραγάκης από τη ΝΔ, η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, ο Ιωάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή, ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα μπει ως βουλευτής Χανίων.

Στην Περιφέρεια Αττικής εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αλ. Μητροπουλος Αθ. Αθανασιου Αθανασιος, Γ. Πάντζας, Π. Σκουρολιάκος, Ι. Δέδες και Ε. Σωτηρίου, από τη ΝΔ οι Μ. Βορίδης, Γ. Μαρτίνου, Γ. Βλάχος, Αθ. Μπούρας, από τη ΧΑ ο Ηλ. Κασιδιάρης, από το Ποτάμι ο Γ. Μαυρώτας, από τους ΑΝΕΛ ο Π. Χαϊκάλης, από το ΚΚΕ ο Ι. Γκιόκας και από το ΠΑΣΟΚ η Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 2 έδρες (όσες είχε και το 2012), η ΝΔ 2 και από μία η ΧΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ο κ. Γ. Βαρεμένος έχει «κλειδώσει» τη μια έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθεί η κα. Μαρία Τριανταφύλλου, η οποία έδινε μάχη μέχρι τέλους με τον τρίτο κατά σειρά Ιωάννη Κολοβό. Οι δύο της ΝΔ είναι οι Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης. Από την ΧΑ ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Για το ΠΑΣΟΚ μικρό προβάδισμα είχε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντοπούλος και ακολουθούσε ο Βασίλης Αντωνόπουλος ενώ για την έδρα του ΚΚΕ λαμβάνει ο κ. Νίκος Μωραϊτης.

Στην Αργολίδα από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (Γιάννης Αδριανός), ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Κοδέλας) και ΧΑ (Γιώργος Γαλέος).

Από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (Κ. Βλάσης), ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Ζαχαριάς) και ΠΑΣΟΚ (Οδ. Κωνσταντινόπουλος) στην Αρκαδία,

Στην Άρτα για τον ΣΥΡΙΖΑ τις δύο έδρες παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυρία Ολγα Γεροβασίλη. Αν τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει την Α’ Αθήνας τότε την έδρα θα πάρει ο κ. Βασίλης Τσίρκας. Την έδρα της ΝΔ παίρνει ο Γιώργος Στύλιος.

Στην Αχαΐα οι τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Αθανασία Αναγνωστοπούλου. Η ΝΔ λαμβάνει μια έδρα (Ανδρέας Κατσανιώτης). Μια έδρα παίρνουν και οι ΑΝΕΛ με τον Νίκο Νικολόπουλο όπως επίσης από μια παίρνουν ΚΚΕ (Νίκος Καραθανασόπουλος), Ποτάμι (Ιάσων Φωτήλας), και η Χ.Α με τον Μιχάλη Αρβανίτη – Αβράμη.

Στη Βοιωτία ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες με τον Γιάννη Σταθά και τον Αθανάσιο Σκουμά. Για τη μία έδρα της ΝΔ έδωσαν μάχη οι Γιάννης Καράμπελας και Ευάγγελος Μπασιάκος με τον δεύτερο να αναδεικνύεται τελικός νικητής.

Η μονοεδρική των Γρεβενών μένει στη ΝΔ και στον κ. Τιμολέων Κοψαχείλη.

Η τριεδρική της Δράμας σπάει σε ΝΔ (Δημήτρης Κυριαζίδης) ΣΥΡΙΖΑ ( Χρήστο Καραγιαννίδη) και Ποτάμι (Κυριάκος Χαρακίδης).

Στα Δωδεκάνησα τρεις έδρες πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και προβάδισμα για να τις πάρουν έχουν οι Ηλ. Καματερός, Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης και μια έδρα στην ΝΔ (δίνουν μάχη οι Μ. Κόνσολας, Ι. Παππάς, και Μ. Ιατρίδη). Μία έδρα φαίνεται να παίρνει το ΠΑΣΟΚ με τον Δημήτρη Κρεμαστινό.

Στον Έβρο μία έδρα λαμβάνει η ΝΔ με τον πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιο Δημοσχάκη και τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ (προηγούνται οι Γιώργος Καϊσας, Αναστασία Γκάρα και Δημήτρης Ρίζος)

Στην Εύβοια ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει δύο έδρες με τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Ευάγγελο Ακριώτη να ακολουθεί. Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι του Κώστα Μαρκόπουλου για τη μία έδρα που μένει στην ΝΔ ενώ από τη ΧΑ την έδρα παίρνει ο Νίκος Μίχος. Από τους ΑΝΕΛ μία έδρα φαίνεται να παίρνει ο Νίκος Μαυραγάννης.

Η μονοεδρική της Ευρυτανίας θα αλλάξει χέρια και θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Θωμά Κώτσια.

Η μονοεδρική της Ζακύνθου «κλειδώνει» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σταύρο Κοντονή.

Στην Ηλεία τρεις έδρες θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ (προηγούνται οι Ε. Σαλτάρη, Δ. Μπαξεβανάκης και Γ Μπαλαούρας). Μάχη μέχρις εσχάτων θα δοθεί μεταξύ Κώστα Τσαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου για τη μία έδρα της ΝΔ ενώ την έδρα του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ο Γιάννης Κουτσούκος.

Οι τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία πηγαίνουν στους Κώστα Λαπαβίτσα, Ευφροσύνη Καρασαρλίδου και Γεώργιο Ουρσουζίδη ενώ η μία της ΝΔ στον Απ. Βεσυρόπουλο.

Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα λάβει τρεις έδρες (Ι. Μιχελογιαννάκης, Σ. Βαρδάκης, Μ. Κριτσωτάκης), από μία η ΝΔ (Λ. Αυγενάκης), Ποτάμι (Σπ. Δανέλλης ή Ρ. Κυπριωτάκης), ΠΑΣΟΚ (Βασίλης Κεγκέρογλου), ΑΝΕΛ (Κ. Δαμαβολίτης) και ΚΚΕ (Μάνος Συντυχάκης).

Στη Θεσπρωτία μία έδρα παίρνει η ΝΔ (Βασίλειος Γιογιάκας) και μία ο ΣΥΡΙΖΑ (Μάριος Κάτσης).

Στα Ιωάννινα τέσσερις έδρες φαίνεται να πέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Χ. Μαντάς, Ι. Στέφος, Μ. Τζούφη, Ι. Καραγιάννης ) και μία η ΝΔ (Κ. Τασούλας).

Στην Καβάλα τρεις έδρες πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Εμμανουηλίδης, Η. Ιωαννίδης, Α. Τσανάκα) και μία μένει στην ΝΔ (Ν. Παναγιωτόπουλος).

Στην Καρδίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Νίκο Μιχαλάκη, Σπύρο Λάππα και Χρυσούλα Κατσαβριά-Σωροπούλου. Η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή, τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, που αφήνει εκτός Βουλής την Ασημίνα Σκόνδρα και τον Σπύρο Ταλιαδούρο.

Στην Καστοριά από μία έδρα μοιράζονται ΝΔ (Μ. Αντωνίου) και ΣΥΡΙΖΑ (Β. Διαμαντόπουλος).

Η μονοεδρική της Κεφαλονιάς μένει στον ΣΥΡΙΖΑ και την κα. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Στο Κιλκίς ο Θεόδωρος Παραστατίδης παίρνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Γεωργαντάς αυτή της ΝΔ και ο Χ. Χατζηδάββας της ΧΑ.

Στην Κοζάνη στις τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Ρ. Μακρή, Ε. Ουζουνίδου και Δ. Δημητριάδης, για τη μία της ΝΔ προηγείται ο Γ. Κασαπίδης ενώ των ΑΝΕΛ ο Χ. Κατάνας.

Την μία έδρα που δικαιούται η ΝΔ στην Κόρινθο παίρνει ο Χρήστος Δήμας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τρεις έδρες (Γ. Ψυχογιός, Μ. Θελερίτη, Θ. Κουρεμπές).

Στις Κυκλάδες την επανεκλογή του εξασφάλισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενώ τρεις έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Συρμαλένιος, Α. Συρίγος και Ν. Μάνιος).

Βουλευτή στην «γαλάζια» Λακωνία εκλέγει για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ (Σταύρος Αραχωβίτης) ενώ τη μια έδρα της ΝΔ παίρνει ο Θανάσης Δαβάκης και του ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος.

Στη Λάρισα οι δύο έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Αννα Βαγενά και Ηρώ Διώτη και εκτός μένει ο Δημήτρης Γελαλής. Δύο βουλευτές εκλέγει και η Νέα Δημοκρατία, τους Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα. Βουλευτές εκλέγουν επίσης το Ποτάμι (Κωνσταντίνος Μπαργιώτας), το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος, επιλαχών ο Νίκος Τσιλιμίγκας) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Βασίλης Κόκκαλης).

Στον νομό Λασιθίου εκλέγονται οι Κωστής Δερμιτζάκης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιωάννης Πλακιωτάκης της ΝΔ

Στη Λέσβο μία έδρα μοιράζονται ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Ζαρδελής), ΝΔ (Χαράλαμπος Αθανασίου) και ΚΚΕ (Σταύρος Τάσσος)

Η μονοεδρική της Λευκάδας αλλάζει χέρια και πάει στον Σταύρο Γρηγόρη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Μαγνησία ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές,τους Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Κωνσταντίνο Δελημήτρο, Κατερίνα Παπαναστασίου. Η ΝΔ βγάζει έναν βουλευτή, τον Χρήστο Μουκώρο, που αφήνει εκτός Βουλής τη Ζέττα Μακρή.

Στη Μεσσηνία παρατηρούνται οι παραδοξότητες του εκλογικού νόμου καθώς η ΝΔ με 38% παίρνει μια έδρα και ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,8% τέσσερις έδρες (Α. Πετράκος, Π. Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Π. Κωνσταντινέας, Ε. Ψαρρέα). Τη μία έδρα της ΝΔ παίρνει ο Αντ. Σαμαράς, εκτός κι αν επιλέξει τη Θεσσαλονίκη.

Στην Ξάνθη, δύο έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Χ. Ζεϊμπεκ, Ε. Γιαννακίδης) και μία η ΝΔ (Α. Κοντός).

Στην Πέλλα την έδρα της ΝΔ παίρνει ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και εκτός μένει ο Δάνης Τζαμτζής.Τις τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν οι Θ. Τζάκρη, Ι. Σηφάκης και Χ. Σμίας.

Στην Πιερία, τρεις έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Ζ. Ζάννας Ζησης, Ε. Σκουφά, Χ. Τζαμακλής) και μία η ΝΔ (Κ. Κουκουδήμος).

Στην Πρέβεζα, μία έδρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Μπάρκας) και μία η ΝΔ (Σ. Γιαννάκης).

Στο Ρέθυμνο, τα δύο κόμματα εκλέγουν από έναν βουλευτή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτός θα είναι ο Ανδρέας Ξάνθος, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στη Ροδόπη, δύο έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Μουσταφά, Κ. Γιουσούφ) και μία η ΝΔ με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στη Σάμο, την έδρα κερδίζει ο Δημήτρης Σεβαστάκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις Σέρρες οι δύο έδρες της ΝΔ πάνε στον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα και στην Φωτεινή Αραμπατζή. Επανεκλέγεται η κ. Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ ενώ μία έδρα παίρνουν ΣΥΡΙΖΑ (Αφροδίτη Σταμπούλη), Ποτάμι (Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος) και Χρυσή Αυγή (Ματθαιόπουλος Αλέξανδρος).

Στα Τρίκαλα επανεκλέγεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Εκλέγονται επίσης οι Σάκης Παπαδόπουλος Παναγιώτα  Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκτός μένουν οι Ηλ. Βλαχογιάννης και Μ. Ταμήλος.

Στην Φθιώτιδα η ΝΔ μειώνει την δύναμή της σε μια έδρα και επανεκλέγεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην Φλώρινα, μία έδρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Σέλτσας) και μία η ΝΔ (Ι. Αντωνιάδης).

Χέρια αλλάζει και η μονοεδρική της Φωκίδας και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμμένα στον Ηλία Κωστοπαναγιώτου.

Στη Χαλκιδίκη βγαίνουν μία έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Ιγγλέζη), μία για τη ΝΔ (Γ. Βαγιωνάς) και μία για το ΠΑΣΟΚ (Ι. Δριβελέγκας).

Στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 3 έδρες με τον Γιώργο Σταθάκη να προηγείται σταθερά. Η ΝΔ δεν παίρνει καμία έδρα και δεν επανεκλέγονται οι Χρ. Μαρκογιαννάκης και Μ. Βολουδάκης ενώ μια έδρα παίρνει το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τέλος μια έδρα παίρνει η ΝΔ στη Χίο (ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης) και μια ο ΣΥΡΙΖΑ (Ανδρέας Μιχαηλίδης).

Ποιοι μένουν εκτός

– Εκτός μένει η Άντζελα Γκερέκου, καθώς βρέθηκε πολύ πίσω σε σταυρούς από τον πρώτο σε ψήφους εκπρόσωπο της ΝΔ στην Κέρκυρα, Στέφανο Γκίκα.
-Εκτός Βουλής στην Α’ Πειραιώς μένει ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, η Νόνη Δούνια, και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Δημήτρης Καρύδης και Ελπίδα Παντελάκη.
– Εκτός μένει, φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού μολονότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους σταυρούς από κάθε άλλο υποψήφιο οποιουδήποτε κόμματος στην Αχαΐα, το κόμμα του δεν μπαίνει στη Βουλή.
-Εκτός Βουλής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το παλαί ποτέ απόρθητο κάστρο της Κρήτης άλλαξε χρώμα και από πράσινο πήρε τις αποχρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
-Εκτός μένει ο Γιάννης Μανιάτης, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει έδρα στην Αργολίδα.
– Εκτός μένει ο Γιώργος Νταβρής (ΝΔ), καθώς στην Άρτα βρίσκεται πολύ πίσω σε σταυρούς από τον Γιώργο Στύλιο, που προπορεύεται.
– Εκτός μένει η Μίκα Ιατρίδη (ΝΔ) στα Δωδεκάνησα.
– Εκτός μένει ο Γιώργος Ντόλιος στον Έβρο, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει έδρα καθώς και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κυριάκος Γεροντόπουλος
– Εκτός μένει ο Κώστας Μαρκόπουλος, καθώς στην Εύβοια η ΝΔ βγάζει έναν μόνο βουλευτή, ο οποίος είναι ο Σίμος Κεδίκογλου.
– Εκτός μένει,ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος στην Ημαθία, καθώς βγήκε πέμπτος σε σταυρούς από τη ΝΔ στην Ημαθία.
– Εκτός μένει ο Μιχάλης Κασσής, αφού το ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται να βγάζει βουλευτή στα Ιωάννινα.
-Εκτός Βουλής, από τη ΝΔ, θα μείνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής.
-Εκτός έμειναν οι υποψήφιοι της ΝΔ στον νομό Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα και Σπύρος Ταλιαδούρος.
– Εκτός μένει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, αφού το ΠΑΣΟΚ δε βγάζει βουλευτή στην Κοζάνη.
– Εκτός μένει η Φεβρωνία Πατριανάκου, που υπολείπεται αρκετές εκατοντάδες σταυρών του πρωτοπόρου της ΝΔ στη Λακωνία, Αθανάσιου Δαβάκη.
– Στη Λάρισα, εκτός μένει ο Δημήτρης Γελαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Άννα Βαγενά και η Ηρώ Διώτη προπορεύτηκαν σε σταυρούς.
-Στη Μαγνησία, εκτός Βουλής μένει η μέχρι πρότινος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η Ζ. Μακρή.
– Στην Πέλλα, εκτός έμεινε ο Δάνης Τζαμτζής.
– Στις Σέρρες, εκτός έμεινε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (ΝΔ).
– Στα Τρίκαλα, εκτός Βουλής βρέθηκαν οι Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος.