Ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη από τη ΝΔ «γιατί αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες, μια σειρά από κατηγορίες στα Μέσα, στα κανάλια, ξεκινώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που κατέθεσε κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, χωρίς να διαβιβάζει αυτές τις καταγγελίες στον μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο που είναι ο εκάστοτε εισαγγελέας, δηλαδή στη Δικαιοσύνη».

Αυτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό, και σημείωσε ότι «ο κόσμος που μας ακούει δεν έχει αυτό που λέμε και “την όρεξή μας” να ακούει πάρα πολλά», ενώ τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά και η διαχείριση της περίπτωσης Σαλμά, με τους άλλους βουλευτές που ασκούν κριτική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι «είναι δεδομένο ότι ο καθένας, είτε είναι βουλευτής, είτε υπουργός, είτε ο οποιοσδήποτε ασχέτως αν ανήκει σε μια παράταξη, έχει τη δυνατότητα αν κάτι θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστά να το καταγγείλει και δημοσίως» προσθέτοντας ότι ο κ. Σαλμάς το έκανε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπογράμμισε ότι ο διαγραφείς βουλευτής απηύθυνε μετά από περίπου δύο εβδομάδες μία ερώτηση, όπως προβλεπόταν, στην αρμόδια υπουργό κ. Μενδώνη, η οποία δύο ημέρες μετά στη Βουλή απάντησε με αναλυτικά στοιχεία.

«Ρωτήθηκε ο κ. Σαλμάς εκείνη την ημέρα αν θέλει να επανέλθει. Δεν επανήλθε. Λίγες ημέρες μετά, ζήτησε και τα σχετικά έγγραφα από την κ. Μενδώνη, τον Ιούλιο που μας πέρασε, και του απεστάλησαν τα σχετικά έγγραφα. Και σημειώνω ότι για την υπόθεση για την οποία μιλάμε, τα περιβόητα κυλικεία, όπου έγινε ο διαγωνισμός μπήκαν πολύ αυστηρά κριτήρια συμμετείχαν και άλλες εταιρείες, έχουν γίνει σχετικές προδικαστικές και λοιπές προσφυγές στη Διοικητική Δικαιοσύνη, απερρίφθησαν όλες, άρα και ως προς στο διοικητικό σκέλος έχει κλείσει η υπόθεση» είπε ο κ.Μαρινάκης και προσέθεσε: «Και έρχομαι και λέω ασχέτως αν μιλάμε για τον Σαλμά, για τη Μενδώνη.

Έστω ότι έρχεται κάποιος σε εσάς ή στον κ. Φουσκίδη και αορίστως σε ένα κανάλι απευθύνει κατηγορίες. Πώς θα προστατεύσετε εσείς τον εαυτό σας, ενώ όταν υπήρχε η δυνατότητα να ερωτηθείτε, έχετε απαντήσει πλήρως. Άρα με λίγα λόγια η διαγραφή έχει να κάνει με μια συμπεριφορά που δεν έχει σχέση με αυτά τα οποία προβλέπονται στη ΝΔ. Στη ΝΔ δεν έχουμε μάθει τις κατηγορίες να τις απευθύνουμε σε τηλεδικαστήρια και μάλιστα όταν αυτή η συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη αρχίζει και γίνεται περίεργη. Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος».

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και στις πιθανές απαιτήσεις της Τουρκίας, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η χώρα μας δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης για αναγνώριση ψευδοκράτους, προσθέτοντας ότι είναι από τις «κόκκινες» γραμμές, που διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν τα συζητάνε καν. Σημείωσε ότι το Κυπριακό, είναι κορυφαίο θέμα στην ατζέντα, και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να περάσουμε στα επόμενα βήματα, αλλά κρατώντας «μικρό καλάθι».

Προσέθεσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το μεταναστευτικό, αλλά είπε ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία με την Τουρκία: «Έχουμε καταφέρει από 93.000 διαμένοντες μετανάστες ή πρόσφυγες, να έχουμε 21.000. Από 130 δομές, μέσα σε πέντε χρόνια, έχουμε 33 δομές», είπε.