Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, όσον αφορά τα εσωκομματικά δρώμενα, παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Παππάς. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον πως «αναμασά υπολείμματα του εμετού που έχει εκτοξεύσει εναντίον μας η Νέα Δημοκρατία, ειδικά για τη διακυβέρνησή μας. Και αυτό αποδεικνύει ότι ποτέ δεν θα μπορούσε και δεν θα ήταν νοητό να ηγηθεί του δικού μας κόμματος».

Σχετικά με την πρώτη Πολιτική Γραμματεία – μετά την εκλογή του Σωκράτη Φάμελλου – δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Υπήρχε ένα γενικευμένο αίσθημα ικανοποίησης, αλλά και ένα αίσθημα των αυξημένων ευθυνών που έχουμε ως ηγεσία πλέον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, απέφυγε να αναφερθεί σε πρόσωπα και ρόλους. «Στις 13:00 έχουμε κοινοβουλευτική ομάδα κι εκεί ο Πρόεδρος ως οφείλει και ως έχει δικαίωμα, ως εκλεγμένος πρόεδρος, έχει τον πρώτο λόγο για τη διάταξη μάχης. Εκεί θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Είμαι απολύτως βέβαιος και πρέπει να φανεί και θα φανεί ότι το μήνυμα της ενότητας που εξέπεμψε και αξίωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπωθεί και στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνται τα στελέχη».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σε μια δίνη στην οποία δεν θα έπρεπε να έχει μπει. «Πολύς κόσμος πικράθηκε και στελέχη και προβεβλημένα και άνθρωποι που κατέχουν αξιώματα και είναι εκλεγμένοι. Πικράθηκαν. Ενδεχομένως να έγιναν λάθη. Αυτά πρέπει να επαναξιολογηθούν στη νέα φάση».

Ο Νίκος Παππάς μίλησε και για τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι ήταν έτοιμος από καιρό να ιδρύσει το δικό του κόμμα, το οποίο ασκεί σφοδρή πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμασά υπολείμματα του εμετού που έχει εκτοξεύσει εναντίον μας η Νέα Δημοκρατία, ειδικά για τη διακυβέρνησή μας. Και αυτό αποδεικνύει ότι ποτέ δεν θα μπορούσε και δεν θα ήταν νοητό να ηγηθεί του δικού μας κόμματος. Σημασία έχει ότι επί της ουσίας αναπαράγει μασημένη τροφή, χιλιοπαιγμένα επιχειρήματα, τα οποία έρχονται από την Ομάδα Αλήθειας. Αυτό είναι πάρα πολύ απλό και νομίζω ότι η πορεία, η μετέπειτα και η ετοιμότητα με την οποία συγκρότησε έναν άλλον πολιτικό φορέα αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει αλλιώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση στον κόσμο που πικράθηκε να το ξανασκεφτεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, είναι η εκλεγμένη από το λαό αξιωματική αντιπολίτευση. Υπήρξαν αποσκιρτήσεις και εμείς καλούμε ακόμα και τον κόσμο που πικράθηκε να το ξανασκεφτεί, διότι έχουν γίνει και άλλες απόπειρες εναλλακτικών σχημάτων που προέκυψαν από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δεν ευτύχησαν και δεν ευτύχησαν για πάρα πολύ συγκεκριμένους ιστορικούς πολιτικούς προγραμματικούς λόγους. Αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα πάρα πολύ ηχηρό μήνυμα. Είχαμε αναπάντεχη συμμετοχή, είχαμε άψογες διαδικασίες και τώρα είμαστε στην επόμενη μέρα».

 

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ευκταία την επιστροφή ακόμα και των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν, καθώς, όπως είπε, ο στόχος της διεύρυνσης και ανάπτυξης των δυνάμεών του είναι ένας αυτονόητος στόχος. «Εμείς διεκδικούμε να πείσουμε και κυρίως τον απλό κόσμο. Ο κόσμος ο οποίος είχε απογοητευτεί, είχε πάει σπίτι του, είχε κάνει άλλες επιλογές, ήρθε στην κάλπη την περασμένη εβδομάδα και αυτό είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα, το οποίο το αξιολογούμε, το οποίο το βλέπουμε και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε και πάρα πολύ τολμηροί και εμείς οι ίδιοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην πολιτική πρέπει να μάθεις και τις δύσκολες στιγμές και τα λάθη να τα ξεπερνάς και να τα υπερβαίνεις. Εάν λειτουργείς με βάση το θυμικό ή κάποιο πείσμα ή θεωρείς ότι μία επιλογή του παρελθόντος σε έχει εγκλωβίσει για το τι θα κάνεις στο μέλλον, νομίζω ότι είσαι πίσω από αυτό που προσδοκά ο κόσμος. Τσακωθήκαμε εμείς με κάποιους συντρόφους και συντρόφισσες; Τον αφορά τον κόσμο αυτό; Όχι! Τον κόσμο τον αφορά αν θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε μια πολιτική αλλαγή, να αλλάξουμε το πολιτικό κλίμα, να βελτιώσουμε τη δική του ζωή. Σε αυτό πρέπει να ανταποκριθούμε. Και ξέρετε και στην πολιτική νομίζω, όσοι άνθρωποι αναλαμβάνουμε και θέσεις ευθύνης, έχουμε και ένα χρέος και το θυμικό μας και τα προσωπικά μας και κάποιες κακές μνήμες, να τα βάζουμε σε δεύτερη μοίρα και να προτάσσουμε το κοινό καλό».

Για τις σχέσεις του με τον Σωκράτη Φάμελλο τόνισε ότι είναι απολύτως λειτουργικές, πολιτικές. «Ο Σωκράτης και στην πρώτη την περιοδεία τη δική μου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν δίπλα μου. Η εντολή που έχει λάβει μας αφορά όλους. Δεν είναι πρόεδρος μόνο όσων των ψήφισαν. Είναι πρόεδρος όλων μας και βεβαίως και εγώ θα τον στηρίξω. Έτσι λειτουργούν τα κόμματα».

Για τον Παύλο Πολάκη είπε ότι κατέγραψε ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσοστό και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. «Δηλαδή είχε πάρα πολύ συγκεκριμένες προγραμματικές αιχμές, προτάσεις για το πώς πρέπει να λειτουργήσει το κόμμα. Δεν είναι για πέταμα. Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στη ΔΕΗ δηλώνοντας ότι «η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού θα έπρεπε να είναι ο μεγάλος παίκτης στην αγορά ενέργειας που θα πιέζει τις τιμές προς τα κάτω, που θα λειτουργεί προς όφελος όχι των μετόχων της, αλλά προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Είναι πρωταθλήτρια στην αισχροκέρδεια η ΔΕΗ και τα αποτελέσματα νομίζω τα βλέπουμε».

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη (3/12) είπε ότι ήταν πάρα πολύ ψύχραιμη και εύστοχη. «Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός τοποθετείται, ακούμε με προσοχή και αξιολογούμε. Μπορεί να διαφωνούμε, να μην διαφωνούμε, αλλά είναι παρών. Και νομίζω ότι έκανε μία πάρα πολύ καίρια παρέμβαση, η οποία αφορούσε το θέμα των τραπεζών καταρχήν και βεβαίως έκανε και την υπόμνηση για το δημοψήφισμα».

Τέλος, έκανε λόγο για μια εκκωφαντική παρέμβαση από την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, «η οποία πέταξε πραγματικά στον κάλαθο των αχρήστων επιχειρήματα τα οποία ακούγονται για πάνω από μια δεκαετία στην Ελλάδα. Δηλαδή, ότι ο Τσίπρας ήθελε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, ότι η διαπραγμάτευσή του κόστισε 200 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα… όλα αυτά έχουν πάει κουβά, κατά το κοινώς λεγόμενο. Και αποδείχθηκε βεβαίως ότι ουδέποτε η δική μας παράταξη ήθελε να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Διότι αν θέλαμε να το κάνουμε αυτό, είχαμε όλες τις δυνατότητες και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την υποτιθέμενη έγκριση του δημοψηφίσματος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης