Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, με την ευκαιρία των εορτασμών για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 και επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του ο κ. Καμένος, που συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε το πρωί το 1ο και το 2ο Μηχανοκίνητο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ στο στρατόπεδό Αντιστράτηγου Βασίλειου Σταμπούλη στη Μαλούντα.

Επίσης επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς Ανδρέα Ζάκου στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια παρέστη στο φιλολογικό μνημόσυνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε από πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ στο σπίτι του, στις 20 Μαρτίου 1994.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στα κεντρικά γραφεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, παρουσία του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Χριστόφορου Φωκαϊδη.

Μιλώντας στο μνημόσυνο ο κ. Καμένος αναφέρθηκε στη δράση του Θεόφιλου Γεωργιάδη υπέρ του αγώνα του Κουρδικού λαού, τονίζοντας ότι ήταν εποχές όταν κάποιοι θεωρούσαν τρομοκράτες όσους μιλούσαν για την απελευθέρωση των Κουρδικού λαού και τη δημιουργία Κουρδικού κράτους.

Είπε επίσης ότι υπήρχαν ακόμα και εκείνοι οι οποίοι έκλεισαν την πόρτα όταν είχε ανάγκη ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν να τον φιλοξενήσουν «και προδοσία μέσα από την Ελλάδα από εκείνους που παρέδωσαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δίνοντας ένα τεράστιο πλήγμα στον αγώνα που ξεκίνησε ο Θεόφιλος».

Ειδικότερα, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο ότι «παρέδωσε (τον Οτσαλάν) σε συνεργασία βεβαίως με τον πρωθυπουργό Σημίτη».

Περαιτέρω ανέφερε ότι ο Θεόφιλος Γεωργιάδης ήταν αυτός που αποδόμησε το μύθο του πανίσχυρου τουρκικού κράτους και ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο, να φέρει κοντά εθνότητες που η τουρκική προπαγάνδα είχε καταφέρει να βάλει να συγκρουστούν μεταξύ τους.

«Εάν μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε την ίδρυση του κουρδικού κράτους, θέλω να ξέρετε ότι θα αναπαυθεί η ψυχή του πολύ περισσότερο από το σημερινό πολιτικό μνημόσυνο που του κάνουμε» κατέληξε ο κ. Καμένος.

Πηγή: ΑΜΠΕ