«ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ»

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που δίνουν το στίγμα της εποχής μας, εκτός από την κορύφωση της εκμετάλλευσης και την κατάρρευση των θεσμών, είναι και η απουσία προοδευτικής διανόησης.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στην εποχή μας, για να αναγορευθεί κάποιος ως πνευματικός ηγέτης, δεν απαιτείται κανενός είδους συνεισφορά εις τας τέχνας και τας επιστήμας, αρκούν οι κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις (μέσα), να εκδίδει απαραιτήτως τα έργα του εις τις εκδόσεις «Λιβάνι»! Στη χώρα μας για παράδειγμα οι πανεπιστημιακές έδρες κληρονομούνται από υιούς, θυγατέρες, γαμβρούς και λοιπούς δικαιούχους, όπως ακριβώς και οι βουλευτικές έδρες ή η αρχηγία των κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαπρέποντας εις την τέχνην της επικύψεως, οι πνευματικοί εθνοπατέρες γλείφουν αδιακρίτως τον εκάστοτε καταλληλότερο, πρώην και επόμενο (γλώσσα αμερόληπτη). Δουλοπρεπείς, προπαγανδιστές του ραγιαδισμού και της υποτέλειας, οι νέοι Φαναριώτες ταυτίζονται πλήρως με τις επιλογές της εξουσίας -με το αζημίωτο φυσικά- αναμασώντας και αναπαράγοντας την κυρίαρχη ιδεολογία.

Έτσι οι υμέτεροι δι-ανοηταί συστρατεύονται ομοθυμαδόν για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ για το άσυλο και την ασυλία του παρα-δικαστικού, της βουλής, των κουκουλόπουλων ή των παρα-πλανηθέντων υπουργών δεν έχουν βγάλει άχνα. Ή, ενώ οι εργαζόμενοι στενάζουν από την ανεργία και την ανέχεια, ενώ η χώρα έχει βουλιάξει απ’ τη ρεμούλα, τη λεηλασία και τη διαφθορά, αυτοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα και ασχολούνται με σοβαρές πνευματικές αναζητήσεις και με τα «κυρίαρχα» προβλήματα της κοινωνίας, όπως τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της «τρομοκρατίας»!

Υψώνουν τη φωνή τους μόνο για να καταδικάσουν μετά βδελυγμίας όποιον αμφισβητεί την σαπίλα και τη διαφθορά, όποιον αρνείται να πεθάνει σιωπηλά για να κερδίζουν τ’ αφεντικά. Τρέφουν δε ιδιαίτερη αγάπη για νεολαία που αρνείται να προβατοποιηθεί και εξαντλούν όλα τα αποθέματα ευαισθησίας τους, αποκαλώντας τους αλήτες, κουκουλοφόρους, χούλιγκανς, 300 προβοκάτορες, σπορά του Παπαδόπουλου κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

25-11-2009
Χριστόδουλος Ξηρός
Φυλακές Κορυδαλλού
Ειδική πτέρυγα απομόνωσης

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε αρκετούς μήνες πριν (Μάιος 2009), αλλά το δημοσιεύουμε σήμερα, πιστεύοντας ότι δεν έχει χάσει στο ελάχιστο την επικαιρότητά του.

ΧΑΜΑΙ-ΛΕΟΝΤΕΣ

Διαβάζοντας τους άκρως διδακτικούς μύθους του Αισώπου διαπιστώνουμε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχε η συνήθεια να παρομοιάζονται άνθρωποι ή ομάδες ανθρώπων με ζώα, πρακτική που ο λαός μας κρατά ζωντανή μέχρι σήμερα.

Η αιτία που προκαλεί αυτή την αλληγορική προσφώνηση δεν είναι απαραίτητα η εξωτερική ομοιότητα, αλλά συχνά και οι συνήθειες κάποιου ζώου. Για παράδειγμα, ο πανούργος αποκαλείται αλεπού, ο βραδύνους βόδι, όπως π.χ. ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Βους, ο πεισματάρης μουλάρι, ο μνησίκακος καμήλα, ο σεβαστών διαστάσεων ελέφαντας (επί ανδρών μόνον, στις γυναίκες προτιμώνται τα κητοειδή, όπως φάλαινα, φώκια κ.α.), ο αλληλέγγυος στο είδος του κόρακας, ο αγαθοβιόλης πρόβατον, ο θαρραλέος λιοντάρι, ο φοβιτσιάρης λαγός, ο χέστης κότα κ.ο.κ.

Επίσης υπάρχουν και οι ομαδικές παρομοιώσεις, όπως μαντρόσκυλα, λαγωνικά, κοράκια, ψιττακοί, γουρούνια, τράγοι κ.λπ. (δεν είπα τίποτα εγώ, ο λαός τους χαρακτηρίζει).

Όσο κι αν έψαξα όμως δεν κατόρθωσα να βρω κανενός είδους σχετική αναφορά για τους πνευματικούς ηγέτες μας, όπως ακαδημαϊκούς και λοιπούς διανοητάς – δικαστικούς – πανεπιστημιακούς – αρχιεπισκόπους, καθώς και για τους άρχοντες της τηλεόρασης (ιδίως αυτούς) τους φωτεινούς παντογνώστες των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) που μπροστά τους ωχριά ακόμη και ο εφευρέτης της αντικειμενικής ενημέρωσης Γιόζεφ Πάουλ Γκαίμπελς!

Έλαχε σε μένα λοιπόν να προσπαθήσω να αναπληρώσω την σοβαρότατη αυτή έλλειψη και θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθω σε αυτό το βαρύ φορτίο. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να οργανώσω ψηφοφορία μέσω του Σκάι και της Καθημερινής, αλλά φοβήθηκα ότι θα μου έβγαινε πάλι Κραμανλής -ο μπάρμπας- και έτσι εγκατέλειψα γρήγορα την ιδέα. Επόμενη επιλογή μου ομολογώ πως ήταν ο γυμνοσάλιαγκας ή “σαλιάτακας”, όπως τον αποκαλούμε στην Ικαρία.

Αφορμή γι’ αυτόν το συνειρμό στάθηκε η εξαιρετική ομοιότητα της πνευματικής μας αλήτ και του εν λόγω ζώου, όσον αφορά στην υπερλειτουργία των σιελογόνων αδένων. Έτσι, η πλουσιοπάροχη αυτή συνεισφορά των παραπάνω αδένων καθίσταται λίαν πολύτιμος στους ακατάπαυστους αγώνες των πνευματικών μας ηγετών κατά της εκάστοτε εξουσίας.

Ποιος δεν θυμάται, για παράδειγμα, τους μαχητικούς αρχιερείς μας και ηγουμένους, που έσπευσαν να υποδεχτούν τους κατακτητές Τούρκους, Γερμανούς, Αμερικανούς, τα εμετικά τους “πολυχρόνια” ή τους αφορισμούς των άθλιων επαναστατών και λοιπών ληστοσυμμοριτών, ή την αντίσταση κατά της χούντας από τους δικαστικούς (Κόλιας) ή αν θέλετε την μάχη κατά των στυγνών δικτατόρων, όπως έπραξαν π.χ. οι υμέτεροι πνευματικοί γίγαντες, ανακηρύσσοντας ακαδημαϊκούς την Έλενα και τον Νικολάι Τσαουσέσκου. Απορώ πώς διέφυγε την προσοχή των σοφών Αθανάτων μας η σύζυγος γνωστού μεγαλοκαρχαρία κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Λάτση, πρέσβειρα καλής θελήσεως κάποιας ρουμανικής οργάνωσης, της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Όσον αφορά δε στους μεγαλοδημοσιογράφους, οι άθλοι τους στην μάχη για την αντικειμενική ενημέρωση είναι τόσοι πολλοί, κανιβαλισμός, πογκρόμ κατά μεταναστών και νεολαίας, κουκούλωμα σκανδάλων, σπάσιμο απεργιών, προβοκάρισμα αγώνων, που θα αφιερώσω όχι ένα, αλλά αρκετά ξεχωριστά σημειώματα.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, όμως, εγκατέλειψα και την επιλογή του γυμνοσάλιαγκα, αφού διαπίστωσα ότι μία και μόνη ομοιότητα δεν αρκεί για να χαρακτηρίσεις ολόκληρη τη συμπαθή τάξη των πνευματικών μας ταγών –και τράγων- και ότι ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος να τους αδικήσεις. Έτσι, μετά από μακρόχρονη -είναι αλήθεια- αναζήτηση κατέληξα οριστικά σε ένα ζώον που έχει όχι μία, αλλά πολύ περισσότερες ομοιότητες με τους υμετέρους λέοντες του πνεύματος, ορισμένες μάλιστα τόσο έντονες που έχεις την αίσθηση ότι ταυτίζονται πλήρως. Πρόκειται για ένα μοναδικό είδος που ανήκει στη συνομοταξία των ερπετών –ομοταξία σαυροειδών- οικογένεια των chamaeleonidae τον γνωστό μας χαμαιλέοντα.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταπληκτικές ομοιότητες της σαύρας μας με την εξεταζόμενη τάξη είναι οι εξής:
 
1) Το ίδιο το όνομα του ερπετού που η απόδοσή του στα νεοελληνικά θα ήταν τιποτένιο λιοντάρι από το χαμαί (έδαφος) και λέων, ή αν θέλετε λιοντάρι εδάφους-εδάφους, όπως ακριβώς δηλαδή και το ηθικόν ανάστημα των ακαδημαϊκών κ.λπ.

2) Το γεγονός ότι ως ερπετόν είναι ψυχρόαιμον και ως εκ τούτου δεν ιδρώνει το αυτί του –πλήρης αναισθησία- όπως ακριβώς δηλαδή οι δικασταί κ.λπ.

3) Από τα χιλιάδες χιλιάδων είδη του πλανήτη είναι το μόνον που έχει την ικανότητα να αλλάζει το χρώμα του, ανάλογα με το περιβάλλον (ακόμα και προεκλογικά) π.χ. από μπλε σε πράσινον και τούμπαλιν (κωλοτούμπαλιν).

4) Έχει την μακρύτερη γλώσσα!!! Από όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, μάλιστα σε μερικά ξεπερνά ακόμη και το μήκος του σώματος τους (ξανά !!!) και

5) Και τρίτη καταπληκτική πρωτιά που μας αφήνει κυριολεκτικά άφωνους είναι η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία εκτοξεύεται η τεράστια αυτή γλώσσα. Με επιτάχυνση πάνω από 25G φθάνει σε ταχύτητα 26 φορές το μήκος του σώματός του ανά δευτερόλεπτο και “χτυπά” τον στόχο του σε 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου (!!!) δηλαδή μπορεί να γλύψει κάποιον από την κορυφή ως τα νύχια 26 φορές το δευτερόλεπτο.

6) Για να είμαστε δίκαιοι πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε και δύο σημαντικές διαφορές που έχει η σαύρα μας από τους πνευματικούς εθνοπατέρες: Πρώτον, η κύρια πηγή τροφής της είναι τα βλαβερά έντομα – μύγες, ακρίδες κ.λπ.- και έτσι συμβάλλει στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, και δεύτερον, αν και ερπετόν, είναι συμπαθέστατον.

20-4-2009
Χριστόδουλος Ξηρός
Φυλακές Κορυδαλλού
Ειδική πτέρυγα απομόνωσης

Αντί υστερόγραφου:

Συμβαίνουν και εις Παρισίους

Μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών των Παρισίων ανακηρύχθηκε στις 9-3-2009 η κα θεοδώρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη – Κούβελου. Με την ευγενή αυτή πράξη, οι πνευματικοί γίγαντες της Εσπερίας απέδειξαν ότι δεν υστερούν ούτε εις το ελάχιστον των υμετέρων αθανάτων εις την ταχύτηταν εκτόξευσης της γλώσσης! (βλέπε ανωτέρω).

Παρέλειψαν όμως να μας εξηγήσουν οι χαμαιλέοντες της «πόλης του φωτός» ποία ακριβώς είναι η συνεισφορά τής ως άνω κυρίας στις επιστήμες, τις τέχνες και τον πολιτισμό εν γένει.

Στη χώρα μας, φυσικά, όλοι οι ιθαγενείς γνωρίζουν την οικογενειακήν επίδοσιν της νεοχειροτονηθείσης εις την τέχνην της ελαιουργίας, καθώς και εις τας επιστήμας της διαρπαγής, της εξαπάτησης, της αποστασίας κ.λπ., τις οποίες οι πολιτισμένοι Φράγκοι αποκαλούν «ανθρωπιστικές και πολιτικές επιστήμες»!

20/4/2009
Χριστόδουλος Ξηρός
Φυλακές Κορυδαλλού
Ειδική πτέρυγα απομόνωσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης