(Το σημείωμα αυτό γράφτηκε πριν τις εκλογές, αλλά δημοσιεύεται σήμερα για τεχνικούς λόγους, πιστεύοντας ότι παραμένει επίκαιρο.) 

Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσημέρι της Τετάρτης 23-9 η Αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτι φοιτητών στο Χαλάνδρι. Ειδικοί στην κατασκευή ενόχων αξιωματικοί, γνωστοί και ως «αντιτρομοκρατική», εβάπτισαν την ως άνω κατοικίαν σε «γιάφκα» και δήλωσαν ότι ευρέθησαν και κατασχέθησαν άκρως ενοχοποιητικά αντικείμενα όπως:
 
-Ύποπτη χύτρα, η οποία μάλιστα κατά πληροφορίες δεν είναι κοινή κατσαρόλα αλλά χύτρα ταχύτητας! Αυτό δε που την καθιστά ακόμη πιο ύποπτη είναι το γεγονός ότι δεν ανεβρεθεί κουτάλα! (δεν περισσεύει απ’ του πολιτικούς!)

Ανευρέθη, επίσης, τάπερ περιέχον ύποπτων μέλανα ζωμόν, πιθανότητα χαλασμένη φασολάδα. Έτερα ευρήματα που κατασχέθηκαν είναι:
– ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, κινητά τηλέφωνα!
– Άκρως περίεργα καλώδια φέροντα ειδικό βύσμα για σύνδεση κιθάρας με ενισχυτή!
– 1 κοινό ξυπνητήρι
– σχολικά βιβλία – σπουδαστικές σημειώσεις
– προκηρύξεις και έντυπα ανατρεπτικού -πάντα κατά την αστυνομία – περιεχομένου όπως π.χ η αφίσα με το ελικόπτερο Παλαιοκώστα
– έτερον ανατρεπτικό βιβλίο αναρχικού τίνος συγγραφέως ονόματι Τσελε – μεντές
– 3 πακέτα τσιγάρα (δεν αναφέρεται μάρκα)
– 2 αναπτήρες BIC!!
– 1 κουτί σπίρτα!!

Με τα συντριπτικά αυτά στοιχεία οι 4 νέοι οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη που τους παρέπεμψε ακαριαία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα κακουργήματα!
Όσον αφορά αυτά καθ’ αυτά τα γεγονότα το πρώτο που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ο τρόπος που επετεύχθη η εσπευσμένη (;) αυτή «εξάρθρωση». Η αστυνομία και τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ κοκορεύονται για τεράστια επιτυχία αποτέλεσμα πολύμηνης παρακολούθησης, για σούπερ κοριούς, για έξωθεν υποστήριξη και άλλες παπάρες.  Ούτε ένας δεν βρέθηκε να πει ότι όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα. Ότι η ασυδοσία της αστυνομίας, οι παρακολουθήσεις, οι παγιδεύσεις, οι υποκλοπές δεν περιποιούν καμία τιμή στο πολίτευμα. Ότι η ενασχόληση της κρατικής ασφάλειας και της ΕΥΠ με τον «εσωτερικό εχθρό» είναι ίδιον μόνο δικτατοριών και μας ξυπνάνε ανατριχιαστικές μνήμες άλλων εποχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, στο όνομα της «ασφάλειας των πολιτών» (ποιων πολιτών αλήθεια;). Καταστρατηγούνται συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες. Στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» οδηγούμαστε στον πλήρη εκφασισμό της κοινωνίας εναρμονιζόμενοι στα υπερατλαντικά δόγματα του Patriot act, των βασανιστηρίων, του Γκουαντανάμο του εκδημοκρατισμού τύπου Αμπού Γκραϊμπ (1) και Μπαγκράμ(2)!

Εντύπωση προκαλεί επίσης η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι διωκτικοί μηχανισμοί. Αυτοί οι ίδιοι που αρχειοθετούσαν τα σκάνδαλα, που δεν εντόπισαν ούτε έναν ένοχο ή σε περιπτώσεις που δεν μπόρεσαν να τα κουκουλώσουν κινούνταν με ρυθμούς χελώνας μέχρι να «διαφύγουν» οι μεγαλόσχημοι απατεώνες με τις πλάτες μάλιστα υπουργών! Εδώ έδρασαν ακαριαία. Μάλιστα δεν αρκέσθηκαν στα εντάλματα, ζήτησαν και την διαπόμπευση των συλληφθέντων. Και ζήσαμε πάλι τα γνωστά μασκαραλίκια με τους οπλισμένους σαν αστακούς κα με καλυμμένα πρόσωπα αστυνομικούς να σέρνουν σαν σακιά τους αόπλους πιτσιρικάδες προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Αλήθεια ποιος είναι ο τρομοκράτης και ο κουκουλοφόρος;

Παρά τους πανηγυρισμούς της αντιτρομοκρατικής – δικαιοσύνης – Μ.Μ.Ε, όλοι γνωρίζουμε ότι ο σκληρός πυρήνας της τρομοκρατίας, αυτός που ταλανίζει για χρόνια τον ελληνικό λαό, παραμένει άθικτος. Μιλάμε φυσικά για την «Συνομωσία Πυρήνων Φωτιάς – ΣΠΦ – με έμβλημα τον αναμμένο δαυλό » (!) που λυμαίνεται τα τελευταία 5 χρόνια την χώρα. Που τρομοκρατεί τον λαό με την ανεργία, τους δυσβάσταχτους φόρους, την υπερχρέωση. Που ληστεύει τα ασφαλιστικά ταμεία, καταργεί το 8ωρο και άλλα δικαιώματα, δέρνει συνταξιούχους – αγρότες – φοιτητές, πυροβολεί μαθητές. Που λεηλατεί και ξεπουλάει την δημόσια περιούσια, κατακαίει τα δάση μας δολοφονεί χωρικούς – εργάτες και μετανάστες. Και μας λένε θρασύτατα «δεν υπάρχουν σκάνδαλα», «δεν υπάρχουν ευθύνες αφού η δικαιοσύνη- και η βουλή – μας έβγαλε λάδι»!

Και πριν απ’ αυτούς άλλη εγκληματική οργάνωση η «Συνομωσία των Πράσινων Παπατζήδων – ΣΠΠ – με ανάλογο έργο και πιο πριν πάλι η ΣΠΦ (και αποστατών) και από μεθαύριο πάλι η ΣΠΠ και πάει λέγοντας. Και μας καλούν να αποφασίσουμε ποιό από τα 2 μεγάλα τζάκια (αρχ. εστίες ) θέλουμε να μας κατακαίει οι Καραμάν – Αλήτες ή οι Παπα-τζήδες να διαλέξουμε ποιος είναι ο καταλληλότερος να μας εξαπατήσει για άλλη μια φορά! Είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την πλήρη κατάρρευση των θεσμών, την διαφθορά και την σαπίλα.

Είναι κοινός τόπος ότι οι πολιτικοί ασχολούνται μόνο με το δικό τους πρόβλημα – την τσέπη τους – και με τα συμφέροντα των αφεντάδων τους φυσικά και δεν ασχολούνται ούτε πρόκειται να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα του λαού, τη φτώχια, την ανεργία, την υπερχρέωση, την ανασφάλεια και την αδικία. Όλοι συμφωνούμε επίσης ότι η νεολαία δέχεται την πιο μεγάλη πίεση απ’ αυτήν την άθλια πολιτική. Ποιο όραμα άραγε προσφέρει το πολιτικό μας σύστημα στη νεολαία, ποια πρότυπα και ποια ιδανικά τούς προτρέπει να ακολουθήσουν;

Και όμως πάντα υπάρχουν αυτοί που είτε από αφέλεια είτε εκ του πονηρού δηλώνουν ότι αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί ένα μέρος της νεολαίας αρνείται να ενταχθεί σ΄ αυτό το απάνθρωπο σύστημα αρνείται κα κάνει όραμα το ρουσφέτι και το προσωπικό βόλεμα που αντιστέκεται με όποιον τρόπο κρίνει αυτή και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσει.
Μην απορείτε και μην πέφτετε από τα σύννεφα γιατί εσείς τους στερήσατε το όραμα, τους στερήσατε το μέλλον. Εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί.
Και αν για σας είναι «εσωτερικός εχθρός», για μας είναι μια νότα ελπίδας για το αύριο!

(1) Φυλακές στο Ιράκ όπου γίνονται βασανιστήρια από Αμερικάνους.
(2) Φυλακές στο Αφγανιστάν όπου γίνονται βασανιστήρια από Αμερικάνους.

29-9-2009
Φυλακές Κορυδαλλού
Χριστόδουλος Ξηρός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης