Το μπαλάκι στο Δήμο Αθηναίων φέρεται να πετά ο Νίκος Τόσκας για το «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ» ο οποίος δήλωσε ότι «την ευθύνη του χώρου την έχει ο Δήμος» και παράλληλα πρόσθεσε πως «η ΕΛ.ΑΣ. περιμένει το Δήμο προκειμένου να συνδράμει για την απομάκρυνση του κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων».

Ο κ. Τόσκας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε χαρακτηριστικά «περιμένω να πάνε οι γερανοί αυτού του οποίου έχει την ευθύνη του χώρου, δηλαδή του Δήμου Αθηναίων, κι εμείς θα παράσχουμε την προστασία που χρειάζεται προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το κοντέινερ» και πρόσθεσε «δεν έχω καμιά αντίρρηση να δώσουμε την προστασία από πλευράς Αστυνομίας που θα χρειαστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά γενικότερα την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Τόσκας σημείωσε πως «έχουν γίνει αρκετά βήματα» και συμπλήρωσε «Πού είναι τα ναρκωτικά που κυκλοφορούσαν με τρόπο απροκάλυπτο μέσα στα Εξάρχεια; Δεν λέω ότι μηδενίστηκαν τα προβλήματα, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σοβαρά, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ακόμη ανεγκέφαλοι και άνθρωποι του υποκόσμου που διακινούν ναρκωτικά. Αλλά το φαινόμενο έχει σημαντικά μειωθεί και όχι από άλλους παράγοντες, και με ευχές και ευλογίες, αλλά με παρεμβάσεις δυναμικές της αστυνομίας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη μάχη κατά των ναρκωτικών, τονίζοντας, πως η αστυνομία πιάνει «κάθε μήνα σχεδόν δύο τόνους κάνναβης (εκτός των υπόλοιπων ναρκωτικών)».

«Δύο τόνοι το μήνα είναι τεράστιες ποσότητες. Προχθές, συνελήφθησαν κάποιοι στην περιοχή της Ηγουμενίτσας με γύρω στα 250 κιλά, στην περιοχή της Ροτόντας, στη Θεσσαλονίκη, έχει μειωθεί σημαντικά η διακίνηση ναρκωτικών. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν λέω ότι φτιάξαμε “αγγελικά” πλασμένο κόσμο, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζοντας στην εγκληματικότητα, παρατήρησε, πως μέσα στο 2016 και το πρώτο τρίμηνο του 2017, υπήρξε σημαντική μείωση των ληστειών ενώ παρατηρείται μικρή αύξηση σε αρπαγές τσαντών, κινητά τηλέφωνα και μικροποσά.

«Τα προηγούμενα χρόνια, το 2010-2015, υπήρχε πολύ μεγάλο ποσοστό ληστειών μεγάλης έντασης, περίπου το 70% των ληστειών ήταν σε μεγάλα ποσά, σε μεγάλα καταστήματα, σε τράπεζες και το 30% ήταν τα μικροποσά. Τώρα, έχει αντιστραφεί αυτή η εικόνα. Υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους, στις μικροκλεψιές ή μικροληστείες. Γι’ αυτό κι εμείς προσανατολίζουμε τις προσπάθειές μας σ’ αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης