Στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, στις 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κάτι διαφορετικό να πει απ’ ό,τι στο παρελθόν, καθώς θα κάνει απολογισμό πεπραγμένων, κάτι που δεν έκανε κανείς μέχρι τώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».
Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, «όπου στο παρελθόν είχαν καταντήσει “ανέκδοτα” ζητήματα όπως το μετρό, οι σήραγγες των Τεμπών και ο ΟΑΣΘ, ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να πει εφέτος πως αυτήν τη φορά όλα προχωράνε σωστά».
Όπως επεσήμανε, η διάνοιξη των σηράγγων του μετρό έχει ολοκληρωθεί, η Θεσσαλονίκη «έχει πλέον έναν δημόσιο ΟΑΣΘ και νέα επιχείρηση που θα σχεδιάσει τη λειτουργία και του ΟΑΣΘ και του μετρό», στα Τέμπη «περνάμε πλέον από σήραγγες», «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του λιμανιού» και «πολλά άλλα γίνονται και δεν εξαγγέλλονται απλώς».
«Κάποια στιγμή, αυτή η συζήτηση για το τι θα εξαγγείλει και τι θα δώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είχε αρχίσει να ενοχλεί τους Θεσσαλονικείς, γιατί μας περνούσαν για ιθαγενείς και μας έφερναν χάντρες και καθρεφτάκια, μιας και πολλές φορές είχαμε γίνει μάρτυρες εξαγγελιών που ποτέ δεν είχαν υλοποιηθεί για την πόλη μας» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός, την εφετινή χρονιά, έχει κάτι διαφορετικό να πει στη Θεσσαλονίκη. Έχει την ευκαιρία να κάνει απολογισμό, κάτι που δεν έκανε ποτέ κανείς έως τώρα».
Απαντώντας στην κριτική του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη για την περσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Ξέρουμε ποιες είναι οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτοί χρεοκόπησαν τη χώρα, και δεν τη χρεοκόπησαν απλώς με τον υπέρογκο δανεισμό, αλλά άσκησαν και μία ανήθικη πολιτική, η οποία δεν βοηθούσε τους Έλληνες, αλλά βοηθούσε τους λίγους και υπέφεραν οι πολλοί».
Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για «στείρα αντιπολιτευτική κριτική» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο σκοπός της οποίας είναι «πώς η χώρα από το έλλειμμά της θα βγάζει ένα πλεόνασμα για τους λίγους, για τη Siemens, τη Novartis, το Ερρίκος Ντυνάν, τα δάνεια με αέρα», και σημείωσε πως η χώρα «δεν μπορεί να γυρίσει σ’ αυτό το καθεστώς ανισοτιμίας, αλλά το ζητούμενο είναι η εργασία και η ισοτιμία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ