Έκκληση «να μην γίνουν τα παιδιά όμηροι, να μην γίνουν τα σχολεία πεδία άσκησης πολιτικής» απηύθυνε, μιλώντας πρωινή εκπομπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην πρόθεση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο. 

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορείς να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου. Νομίζω ότι η κοινωνία έχει δικαιώματα, τα οποία δεν δικαιούται κανένας να τα καταπατά. Από εκεί και πέρα, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της. Είμαι βέβαιος όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες, όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επαναλαμβάνω, θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρίας. Γιατί περί τούτου μιλάμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε σε εκπομπή του Mega ότι βλέπει «συμπτώσεις» στις θέσεις της συνδικαλιστικής της ηγεσίας της ΟΛΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ επισήμανε: «Είπε ότι θα συνεννοηθούν και με τα νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για μια χώρα χωρίς σχολεία, χωρίς νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός που είναι πλέον τελείως ορατός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει μια αναταραχή, σε μια καθοριστική καμπή για τη χώρα μας, για την οικονομία μας, για την κοινωνία μας», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, είπε ότι «για πρώτη φορά όλα τα υπουργεία ήταν εντός προγράμματος, εντός χρονοδιαγράμματος» τονίζοντας ότι «έτσι ισχυροποιείται η θέση της Ελλάδας στην επόμενη διαβούλευση».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι «πρώτη προτεραιότητα παραμένει –δεν το συζητάμε καν αυτό- η προστασία των πιο αδύναμων, η προστασία των ευαίσθητων ομάδων».

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη