Xειμαρρώδης, αφοπλιστικός, σταθερός στις πολιτικές του πεποιθήσεις ο Αχαιός πολιτικός, Νίκος Νικολόπουλος, δίνει την πρώτη του συνέντευξη στη zougla.gr και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε εκτός Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές τόσο για το κυβερνητικό έργο, όσο και για την ριζική αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του πρωθυπουργού προς τις μνημονιακές επιταγές.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο ίδιος η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει ουδεμία ισχύ, διότι δεν έχουν οριστεί τα μέλη βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών. Παράλληλα παρατηρεί ότι η απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ήταν βιαστική, επιπόλαιη και κινήθηκε βάσει στρατηγικών… παλαιάς κοπής!
«Βιάστηκαν. Ήθελαν να με διαγράψουν», δηλώνει με νόημα στη zougla.gr ο κ. Νικολόπουλος. «Πάνω σε ποιο άρθρο του καταστατικού στηρίχτηκε η απόφαση της διαγραφής μου;, τι παράπτωμα έκανα; ποια διάταξη παρέβη; Ενόχλησα; Έρχονται δύσκολες στιγμές για την πατρίδα, δεν άλλαξα στάση απέναντι στην επαναδιαπραγμάτευση, αυτοί έβαλαν στο ράφι τις προγραμματικές δηλώσεις. Το Μαξίμου ανησύχησε. Έχασαν τον ύπνο τους. Αν έχουν έτσι τα πράγματα τότε να διαγραφεί ο Σαμαράς», αναφέρει με νόημα ο πρώην υφυπουργός.
Επιστολή-καταπέλτης σε Σαμαρά
Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, εντός της ημέρας θα αποστείλει στον κ. Σαμαρά μία επιστολή μέσω της οποίας θα ζητεί την αναβολή της σύγκλησης του πειθαρχικού οργάνου, ώστε αρχικά να συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή για την εκλογή του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, μία θέση που διεκδικεί ο ίδιος. Μάλιστα θα ζητήσει απάντηση για τον πραγματικό λόγο της διαγραφής του. Όπως ανέφερε από την πρώτη στιγμή της παραίτησής του είχε γίνει «δυσάρεστος» σε κάποιους και δέχτηκε «ένα ποταμό λάσπης» μέχρι σήμερα, ο οποίος υποκινούνταν από διάφορους κύκλους.
Οι λόγοι που οδήγησαν στη διαγραφή
Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος τονίζει ότι η ανάρτηση στο Twitter ήταν μόνο η αφορμή. «Η
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις των κ.κ. Σαμαρά και Νικολόπουλου βάδιζαν σε τεντωμένο σχοινί. Ο πρωθυπουργός φέρεται να ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος για το γεγονός ότι ο πρώην υφυπουργός είχε ξεκινήσει ένα «κυνήγι» υπογραφών για τη σύγκλιση της Πολιτικής Επιτροπής με θέμα: «συζήτηση και ψήφιση για την αλλαγή ή μη της πολιτικής δέσμευσης για
Όπως είπε ο ίδιος, μέχρι στιγμής είχαν συγκεντρωθεί 40 υπογραφές στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτό φαίνεται να ενόχλησε περισσότερο, όπως και η ανοδική πορεία του για την ανάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα.
Σε ερώτησή μας για το αν έχει γίνει κάποια κρούση από άλλο πολιτικό χώρο ή εάν σκέφτεται να αλλάξει ο ίδιος -σε περίπτωση οριστικής διαγραφής του- πολιτική στέγη ήταν ξεκάθαρος ότι θα παραμείνει στρατιώτης της ΝΔ.
Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στη zougla.gr