Στην αντεπίθεση περνά ο Νίκος Παππάς, καταθέτοντας μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά του Σταύρου Κελέτση, προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.
Ο κ. Παππάς κατηγορεί τον κ. Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα περί sms.
Στο κείμενο της μήνυσής του περιγράφει αδικήματα, όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος, και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.
Σε δήλωσή του ο κ. Παππάς ανέφερε: «Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα. Καταθέσαμε μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά, λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».
Ακόμα ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση, όταν είναι ένορκη, είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα».
«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε» σημείωσε από τη πλευρά του ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.