«Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ βγαίνει μόνο ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν ένα παλιό παρελθόν τα δύο συστήματα εξουσίας, Τσίπρα και Μητσοτάκη. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ψηφίζεις κράτος δικαίου, μια ανθεκτική και συνεκτική κοινωνία, δίκαιη ανάπτυξη, ευημερία για όλους τους πολίτες, όχι τους αρεστούς», ανέφερε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στα Τρίκαλα.

«Το πραγματικό δίλημμα είναι ή οικοδομούμε ως έθνος, ως λαός, ένα κράτος που εγγυάται το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια ή συνεχίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες να έχουν το κράτος λάφυρο στα χέρια τους, με μόνο στόχο το ρουσφέτι και την ενίσχυση της εξουσίας τους», πρόσθεσε.

«Εμείς μπαίνουμε εμπόδιο σ’ αυτά που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Στις νοοτροπίες που οδηγούν τη νέα γενιά στο εξωτερικό. Τις πρακτικές που κάνουν τους πολίτες να απογοητεύονται. Τώρα ξέρουμε πάρα πολύ καλά και τι ήταν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, αλλά και τι ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Έχουν δοκιμαστεί», σημείωσε τονίζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν ζητά θετική ψήφο για το έργο του. Τι κάνει; Περιφέρει το σκιάχτρο διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα και λέει: “Ψηφίστε με, γιατί θα έρθουν αυτοί”. Λέω, λοιπόν, από τα Τρίκαλα: Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει κανένας από τους δύο».

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μυθομανία σχετικά με τα περί “τερατογενέσεων” που επαναλαμβάνει, συμπεριλαμβάνοντας και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Έχει το θράσος -χθες από την πατρίδα μου, την Κρήτη- να συνεχίζει τα fake news και τη μυθομανία, αποδεικνύοντας την πραγματική του αγωνία. Λέει ότι ετοιμάζω διακυβέρνηση με τον κ. Βαρουφάκη. Ποιος το λέει αυτό; Ο κ. Μητσοτάκης που μαζί με Τσίπρα, Βαρουφάκη, Σαμαρά -όλοι μαζί- δίχασαν τον ελληνικό λαό όταν χρεοκόπησε την πατρίδα μας ο κ. Καραμανλής; Ποιοι το λένε αυτό; Αυτοί που όταν δικαιώθηκε ο κ. Γεωργίου δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση για να του ζητήσουν συγγνώμη; Αυτοί που τους ενώνει το κοινό αφήγημα για τη χρεοκοπία της χώρας; Πότε είπε μια κουβέντα εναντίον του κ. Καραμανλή ο κ. Τσίπρας; Ποτέ. Ίσα-ίσα που πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε το δεξί του χέρι, τον κ. Αντώναρο, στα ψηφοδέλτιά του. Πότε είπε μια λέξη κριτικής για τη διακυβέρνηση της χρεοκοπίας ο κ. Μητσοτάκης; Ποτέ. Έρχονται να ζητήσουν τα ρέστα και να θέσουν ψεύτικα διλήμματα», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως συμπλήρωσε, «αυτή η παράταξη δεν έχει σχέση ούτε με την ακροδεξιά του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Καρατζαφέρη, που έχει ενεργοποιήσει και πάλι ο κ. Μητσοτάκης, ούτε με τον ακραίο λαϊκισμό που έφερε στο προσκήνιο -διχάζοντας- ο κ. Τσίπρας. Είναι η δημοκρατική παράταξη. Είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, που σηκώνεται περήφανο ξανά ως πρωταγωνιστής στο προσκήνιο της χώρας μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στηλίτευσε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή ξεκαθαρίζοντας και θυμίζοντας: «Προοδευτική διακυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή, δεν γίνεται. Να μας πει ο κ. Τσίπρας γιατί δεν ψήφισε τον νόμο που εμποδίζει τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. Αλλά να μας πει και ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν ζήτησε να συνεννοηθούμε από την πρώτη στιγμή της καταδίκης των εγκληματιών, που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Τους άφηναν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή και με το άλλο μάτι κοίταζαν τις δημοσκοπήσεις. Όσο φαινόταν ότι δεν μπαίνουν στη Βουλή, έλεγε ο κ. Μητσοτάκης: “Μεγαλύτερο υπόλοιπο κάτω του 3%, ευκολότερη η αυτοδυναμία μου”. Όταν αντιστράφηκαν τα πράγματα, ήρθε να μας πει να συνεννοηθούμε. Εμείς από την αρχή μπήκαμε εμπόδιο στον νεοναζισμό, δεν εργαλειοποιήσαμε, δεν μιλήσαμε για “καλή Χρυσή Αυγή” και αυτό πρέπει να το θυμάται κάθε Έλληνας δημοκράτης, κάθε Έλληνας φιλελεύθερος».

Ως προς τα εκλογικά διακυβεύματα, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Μας ρωτούν πώς θα αξιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς δεν προδικάζουμε τη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο περιθώριο και στο παρασκήνιο. Δεν λέμε, όπως ο κ. Μητσοτάκης, ότι η πρώτη Κυριακή δεν μετράει και θα κάνουμε κι άλλες εκλογές μέχρι να βγει πρωθυπουργός. Εμείς δεν μιλάμε ούτε για την κυβέρνηση των νικητών ούτε των ηττημένων. Δεν έχω δει ξανά πρωθυπουργό να φέρνει την απλή αναλογική και μετά να λέει ότι δεν την αξιοποιεί, αν δεν είναι πρώτο κόμμα. Άρα, πώς λειτουργεί η απλή αναλογική; Ξέρετε τι δείχνουν όλα αυτά; Τον καιροσκοπισμό τους. Μπροστά στο να μείνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και να γίνει ξανά πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, δεν τους ενδιαφέρει ούτε η πρόοδος ούτε η σταθερότητα. Για εμάς, λοιπόν, είναι προτεραιότητα από την πρώτη Κυριακή και πρόοδος και σταθερότητα. Λύσεις, πρόγραμμα, θέσεις και νέο πολιτικό ήθος».

Για την υπόθεση Γεωργούλη, παρατήρησε πως «δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν είμαι το ίδιο ούτε με τον κ. Τσίπρα ούτε με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν έχουμε σχέσεις με τη δημιουργία ψηφιακών συμμοριών, ψηφιακού παρακράτους, που διχάζει τον ελληνικό λαό και δημιούργησαν με τους φόρους μας κατά τα χρόνια διακυβέρνησής τους. Άλλο είναι να μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας και άλλο είναι να λες, όπως ο κ. Τσίπρας, “είμαστε με το θύμα της κακοποίησης” και συγχρόνως χιλιάδες λογαριασμοί που πίνουν νερό στο όνομά σου, και στελέχη σου, όπως κάποιοι εδώ στη Θεσσαλία, να απαξιώνουν μια γυναίκα που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίηση. Φοβάμαι, λοιπόν, ότι η αριστερά στη χώρα μας από την αριστερά του χαβιαριού πήγε στην αριστερά του “Μακελειού”. Δεν είναι αυτή η πραγματική αριστερά. Η αριστερά είναι αυτή που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και δεν έχουν καμία σχέση μαζί της οι ψηφιακές συμμορίες και όλα αυτά. Αυτή η αριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για ένα νέο συμβόλαιο τιμής με τον αγρότη και την αγρότισσα της πατρίδας μας και παρουσίασε δέσμη μέτρων άμεσης εφαρμογής για τη στήριξη των παραγωγών:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής με στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ αγροτών για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και καθολική προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις.
  • Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών.
  • Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ με επέκταση της κάλυψης καταστροφών στο ζωικό, φυτικό κεφάλαιο που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.
  • Ολοκλήρωση εντός έτους όλων των διαδικασιών για τα προγράμματα της νέας ΚΑΠ με συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, αξιολόγησης και πληρωμής.
  • Κατάργηση της πολιτικής του επιλαχόντα δικαιούχου μέσα από σωστό προγραμματισμό των πόρων και όχι σπατάλη σε επιδόματα.