Μπροστά στις αναμενόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ που δεν πήραν άδεια ,η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση.
Έτσι άρχισε να μοιράζει συμβουλές , για το πως θα μπορέσουν οι «κομμένοι» καναλάρχες να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους μετά το περιθώριο των ενενήντα ημερών που τους δίδεται, πριν η Digea ρίξει «μαύρο» στον τηλεοπτικό τους αέρα.
«οι επιχειρήσεις που δεν πήραν άδεια, μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους. Είτε διεκδικώντας θεματική άδεια, είτε παρέχοντας το πρόγραμμά τους διαδικτυακά, είτε εντάσσοντάς το σε συνδρομητικές πλατφόρμες» τονίζουν με έμφαση κυβερνητικά στελέχη.
Μάλιστα κάνουν λόγο για υποκρισία όσων τώρα αντιδρούν για το κλείσιμο των καναλιών ,αφού δεν είχαν ανάλογη αντίδραση όταν έκλεισαν ο τηλεοπτικός σταθμός Alter και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
«Βλέπουμε λοιπόν ξαφνικά ένα υπέρμετρο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Ενδιαφέρον που σε καμία περίπτωση δεν είδαμε όταν 700 άνθρωποι απολύθηκαν χωρίς αποζημιώσεις από το ALTER. Όταν 800 άνθρωποι απολύθηκαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από την Ελευθεροτυπία. Όταν 200 άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους κατά την μεταβίβαση του ALPHA. Όταν η αδιανόητη πρακτική των ιδιοκτητών του ΜΕΓΚΑ οδηγεί 500 ανθρώπους στον δρόμο».
Η κυβέρνηση θέλοντας να δείξει μάλιστα πως κατανοεί το πρόβλημα που δημιουργείται τονίζει :
«Όταν, τα χρόνια της κρίσης, περισσότεροι από 3000 εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που προκειμένου να μην την χάσουν, έχουν υποκύψει σε ωμούς εκβιασμούς και έχουν οδηγηθεί σε δραματική υποβάθμιση των εργασιακών τους σχέσεων. Ούτε μισή κουβέντα δεν ακούστηκε για όλα αυτά. Διότι η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι, θυμούνται την έγνοια τους για τους εργαζόμενους, μόνο όταν θέλουν να υποκρύψουν πίσω της κάποιο εργοδοτικό συμφέρον. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται απλά για την απαίτηση κάποιων καναλαρχών να συνεχίσουν να κατέχουν παράνομα τις συχνότητες. Και για να τα λέμε όλα, αυτοί που
σήμερα βγαίνουν στα κεραμίδια για τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, είναι οι
ίδιοι που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, επειδή ο νόμος προβλέπει ως ελάχιστη προϋπόθεση για την διεκδίκηση συχνότητας, 400 θέσεις μόνιμης απασχόλησης ανά επιχείρηση. Δηλαδή 1600 θέσεις απασχόλησης συνολικά».
Πάντως για ακόμη μια φορά τα αθώα θύματα και αυτής της κυβερνητικής απόφασης, θα είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που θα χάσουν τις δουλειές τους.