Δεν λέει να σβήσει η φωτιά που άναψε με αφορμή το e-mail που φέρεται να εστάλη από το εσωτερικό της Τράπεζας της Ελλάδας και δη από στενό συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα, με στελέχη τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών, ζητώντας την παραίτησή του.
Οι τελευταίες -χρονικά- αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προήλθαν από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος, σε παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι φέρει ευθύνες, γιατί ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα διερευνηθεί πλήρως για πολιτικές και ποινικές ευθύνες και δεν θα μείνει ατιμώρητο «όχι μόνο το μέγα αυτό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», αλλά και η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
«Θα εξιχνιαστούν όλα τα εγκλήματα και θα αποδοθούν ευθύνες στο έγκλημα της ΑΤΕ. Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδος, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία. Δεν τα έφερε στη Βουλή ποτέ», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ότι «είναι συνυπεύθυνος στην διάλυση της ΑΤΕ», η οποία «θα μπορούσε να παραμείνει στο δημόσιο και να μην χαριστεί ως πανοπροίκι στην Τράπεζα Πειραιώς».
Επικαλέστηκε δε απάντηση του Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός, όπως είπε ο κ. Πετράκος, στο σχέδιο ανακεφαλαίωσης της ΑΤΕ με 4,9 δισ. ευρώ, αλλά «η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε τη διάσπαση της και το ξεπούλημα της, στηρίζοντας τους ιδιώτες τραπεζίτες».