«Η οικονομία μας δημιούργησε 430.000 νέες θέσεις εργασίας την προηγούμενη πενταετία και σήμερα έχουμε 520.000 εγγεγραμμένους ανέργους. Άρα λοιπόν, αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό, τις έλλειψεις που βλέπουμε σήμερα στον τουρισμό, στην οικοδομή, στα αγροτικά, θα τα δούμε παντού. Τι κάνουμε λοιπόν. Στόχος κάθε κυβέρνησης και της δικιάς μας είναι να μπορεί να εργάζεται ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα. Όμως, βλέπουμε ό,τι στη χώρα μας συμμετέχουν στο εργατικό δυναμικό, δηλαδή είτε ψάχνουν για δουλειά, είτε είναι άνεργοι, ένα μικρό χαμηλό ποσοστό του πληθυσμού και βλέπουμε ό,τι η βασική διαφορά σε σχέση με τις άλλες χώρες είναι στις κατηγορίες, δηλαδή γυναίκες έχουμε την τρίτη χαμηλότερη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό και ειδικότερα στην ευρωπαϊκή ένωση. Ειδικά για τις γυναίκες να υπενθυμίσω, ότι η κυβέρνηση πέρασε ένα νόμο το 2020 που έθεσε ένα μίνιμουμ ποσόστωσης 25% στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών να είναι γυναίκες και υπήρχε πολύ μεγάλη αντίσταση», είπε ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος σήμερα μίλησε στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή UPDATE και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, για την απασχόληση και το σχέδιο των 15 σημείων της κυβέρνησης για την μείωση της ανεργίας.

Επίσης πρόσθεσε: «Αν καταφέρουμε να προσελκύσουμε κι άλλες γυναίκες κι άλλους νέους κι άλλους μεγαλύτερους σε ηλικία και φυσικά ΑΜΕΑ στην αγορά εργασίας, αυτό είναι προς όφελος όχι μόνο αυτών των ανθρώπων που θα βρουν μια δουλειά και, θα έχουν μια πιο ευχάριστη ζωή αλλά και προς όφελος όλης της οικονομίας, η οποία θα μπορέσει να αναπτυχθεί πιο γρήγορα. Να δούμε όμως τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Μέσα στο καλοκαίρι θα εξεταστούν όλα αυτά και θα έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Βρεφονηπιακοί σταθμοί και στήριξη της οικογένειας και συγκεκριμένα θα μπορούσε το κράτος να επιδοτήσει βρεφονηπιακούς σταθμούς σε μεγάλες επιχειρήσεις. Επιπλέον η διάσταση της ευελιξίας, δηλαδή το ωράριο και το πώς παίρνει κάποιος τη γονική άδεια αλλά και την επιλογή της τηλεργασίας, μήπως θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική για νέους γονείς. Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορεί να εξετάσει κανείς ώστε να το κάνει πιο εύκολο εντός εισαγωγικών για ένα γονέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Πατέλης για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε: «Έχουμε παράλληλα μια άλλη ιδέα την νταντά της γειτονιάς και τι ακριβώς είναι αυτό. Το κράτος δίνει τη δυνατότητα σε ένα νέο ζευγάρι, να επιδοτήσει την νταντά που θα φροντίσει το παιδί τους. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς κάτι αντίστοιχο, αλλά για τους ηλικιωμένους. Όλα αυτά στο πλαίσιο μιας μελέτης που ετοιμάζει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την γήρανση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης