Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, εξαπολύοντας μία ακόμη επίθεση κατά της ΓΣΕΕ.
«Τα οικονομικά αιτήματα που διεκδικεί η ΓΣΕΕ είναι σχεδόν ανύπαρκτα ως γνωστό τη στιγμή που αποδεδειγμένα τα κέρδη των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης είναι ξανά στα ύψη.
Το πλαίσιο προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο ακόμη περισσότερο στη μερική απασχόληση θεσπίζοντας ανώτερο όριο για κάθε επιχείρηση 10% του προσωπικού της !!!
Για την εκ περιτροπής εργασία όχι μόνο δεν απαιτούν την κατάργησή της αλλά την εφαρμογή της με έγγραφη συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου όπως υπήρχε το 1954 με το νόμο 2961!!
Το πλαίσιο διεκδικεί οι εργολαβίες στον ιδιωτικό και δημόσιο και στις ΔΕΚΟ όχι να καταργηθούν αλλά να νομοθετηθούν κανόνες εφαρμογής τους !!
Για τους μαθητευόμενους που κάνουν πρακτική και αποτελούν φτηνή εργατική δύναμη για τους εργοδότες η Γ.Σ.Ε.Ε. ζητά να αποτελούν το 10% του προσωπικού των επιχειρήσεων!!
Για το τεράστιο θέμα των απολύσεων η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν απαιτεί την απαγόρευση αλλά ότι πρέπει να αιτιολογούνται γραπτώς από τον εργοδότη!! και για τους εργαζόμενους της τελευταίας πενταετίας πριν τη σύνταξη να επιτρέπεται μόνο για σπουδαίο λόγο!!
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και την Ν.Δ. μαζί με όλα τα στηρίγματά τους που προσπαθούν να τους φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες τους καταδικάζοντάς τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν, η κρίση δεν είναι των εργαζομένων είναι της πλουτοκρατίας και αυτή πρέπει να πληρώσει.
Να οργανώσουν την πάλη τους και μέσα από τα συνδικάτα τους να διεκδικήσουν:
• 1.400 βασικό μισθό
• Σταθερή δουλειά για όλους
• Σταμάτημα των απολύσεων
• Κατάργηση του νόμου για την εκ περιτροπής εργασίας μαζί και με τ άλλα τερατουργήματα που νομοθέτησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για λογαριασμό του κεφαλαίου και τους αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.
Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι το πλαίσιο διεκδικήσεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων αλλά ανοίγει επικίνδυνους δρόμους να φορτωθούν οι εργαζόμενοι νέα βάρη στο όνομα της κρίσης και να τους αφαιρεθούν κατακτήσεις δεκαετιών, καταλήγει η ανακοίνωση.