Τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο δεν είναι παρά ένα εργαλείο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πριν την ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, λέγοντας ότι ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υποστηρίζουν ότι καταφέρουν να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση χωρίς να λάβουν νέα μέτρα, στην πράξη νομοθετούν τον αυτόματο δημοσιονομικό “κόφτη” που θα απειλεί κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρισε θρασύ το επιχείρημα τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι μπορεί να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός κόφτης. Εκτίμησε δε ότι ο “κόφτης” μπορεί να μην ενεργοποιηθεί απλώς και μόνο επειδή επιβλήθηκαν 5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ φόροι στα λαϊκά στρώματα.

“Είναι αστείο να εμφανίζετε ως νίκη ότι δεν θα περικόψετε τα επιδόματα φτωχοκομείου που δε καλύπτουν ούτε ένα μικρό τμήμα των αναγκών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων”, συμπλήρωσε δηκτικά.
“Είστε άπαιχτοι”, είπε αιχμηρά ο επικεφαλής του ΚΚΕ, προσθέτοντας με νόημα ότι τα μοναδικά κονδύλια που δεν κινδυνεύουν με περικοπή είναι αυτά που αφορούν δημόσιες επενδύσεις και δαπάνες που συμφέρουν τα συμφέροντα μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και ομίλων.

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε πως τόσο το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων όσο και οι ρυθμίσεις για τα “κόκκινα” δάνεια αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τα οικονομικά “αφεντικά” της κυβέρνησης και την υπερσυγκέντρωση ακίνητου και δημόσιου πλούτου στα χέρια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρέφοντας τα βέλη του στον αγωγό φυσικού αερίου TAP, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι το έργο δεν θα βοηθήσει στη σύσφιξη των ειρηνικών σχέσεων με γειτονικές χώρες – όπως η Αλβανία – αλλά αποσκοπεί στην απώθηση των ενεργειακών θέσεων της Ρωσίας για να προωθηθούν τα αντίστοιχα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε μάλιστα αναφορά και στη νίκη της Ουκρανίας στην “ξεφτίλα” Eurovision, την οποία συνέδεσε με προσπάθεια της Δύσης να επιβάλει τη γραμμή της στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης