Τη βεβαιότητα ότι οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου θα αποτελέσουν ορόσημο και θα σηματοδοτήσουν μια ελπιδοφόρα αλλαγή για την Ελλάδα και ενδεχομένως για την Ευρώπη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την τοποθέτηση αυτή, αλλά και με τις γενικότερες τοποθετήσεις του για την ελληνική προεδρία και τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε την άτυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στηΝ ελληνική προεδρία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λίγο πριν η χώρα αναλάβει αυτή την αποστολή δεν έχει δώσει ακόμη το πολιτικό της στίγμα, ούτε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για μείζονα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και την ΕΕ, όπως η κρίση, ειδικότερα η ανεργία, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έρχονται οι ευρωεκλογές, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών και υπογράμμισε ότι θα καταγράψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στον λαό. Αυτός, πρόσθεσε είναι ο λόγος που επικρατεί νευρικότητα και αμηχανία στην κυβέρνηση «γιατί τον Μάη τα φώτα σβήνουν για τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

Το θέμα, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση, αλλά το πως θα φύγει, δηλαδή, ποιά θα είναι η έκταση της ήττας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την στήριξη του λαού για μια μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ελληνική προεδρία της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα εκτελέσει τις εντολές του διευθυντηρίου και της Μέρκελ, και επεσήμανε ότι τα προβλήματα όπως η ανεργία των νέων δεν μπορούν να επιλυθούν με τον εμπαιγμό των 6 δισ. ευρώ που έχει αποφασιστεί από την ΕΕ, ενώ σημείωσε, σχολιάζοντας και σχετικές αναφορές του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ότι αν η σοσιαλδημοκρατία συνεχίσει να είναι εταίρος της Μέρκελ θα πάθει ότι έπαθε και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

Ενόψει των ευρωεκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι το δίλημμα είναι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα ή μια άλλη πολιτική που θα επηρεάσει προς διαφορετική κατεύθυνση, την Ελλάδα και την Ευρώπη, τονίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η στρατηγική λιτότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης