Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Με μια νέα αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, η ανάκαμψη της Ελλάδας αναμένεται να είναι θεαματική». Αυτό τόνισε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, στην Ευρω-Αραβική Σύνοδο «Εταίροι για την Ανάπτυξη».

«Υπάρχουν πράγματι σήμερα στην Ελλάδα πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η Ελλάδα σήμερα έχει, παρά ποτέ, τεράστια ανάγκη να απορροφήσει σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. Οι ανάγκες της χώρας σε επενδύσεις εκτιμάται ότι πρέπει να ξεπεράσουν τα 100 δις ευρώ την επόμενη πενταετία για να φθάσει η Ελλάδα – προσέξτε – στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των επενδύσεων ως ποσοστό του Α.Ε.Π» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και εκεί ακριβώς, ως Νέα Δημοκρατία, στρέφουμε όλη μας τη προσοχή προς αυτήν την κατεύθυνση. Πως θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δουλειές. Πιστεύουμε ότι, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, η ελληνική οικονομία μπορεί, από το 2018, να αναπτύσσεται με ρυθμούς που θα πλησιάζουν το 4%. Και πρέπει να θέσουμε έναν φιλόδοξο στόχο, τη δημιουργία 120.000 νέων καθαρών θέσεων εργασίας, σε ετήσια βάση. Η δυναμική της πραγματικής οικονομίας είναι πραγματική».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως για την ανάπτυξη της χώρας, «η λέξη κλειδί είναι “αξιοπιστία”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα επί των ημερών μας θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Θα είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η διασφάλιση ενός φιλικού και σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, με δεσμευτικά σταθερή φορολογία και δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας. Χρειαζόμαστε, όμως, και κάτι παραπάνω από στοχευμένες δράσεις για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων … Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των δυο “μεγάλων ασθενών”» παρατήρησε και ανέφερε:

«Ο πρώτος “μεγάλος ασθενής” είναι το τραπεζικό σύστημα, το οποίο ήταν κατά βάση υγιές πριν από την κρίση, τουλάχιστον συγκρινόμενο με αντίστοιχα τραπεζικά συστήματα, όπως αυτά της Ισπανίας ή της Ιρλανδίας. Στην Ελλάδα, το κράτος δημιούργησε το πρόβλημα στις τράπεζες και όχι το ανάποδο … Ο δεύτερος “μεγάλος ασθενής” είναι το ίδιο το ελληνικό κράτος. Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει τους χειρότερους δείκτες πολυνομίας, τη μεγαλύτερη γραφειοκρατία και μια Δικαιοσύνη, που κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Το κράτος μας, νοσεί. Είμαστε αποφασισμένοι και είμαι προσωπικά αποφασισμένος αυτό να το αλλάξω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης