«Είμαστε ένας φιλειρηνικός λαός, αυτό όμως που κάνει ο ελληνικός στρατός και είναι αυτό το οποίο είδα από κοντά, είναι πόσο αξιόμαχος είναι, πόσο έτοιμος για πόλεμο είναι, ώστε αυτοί οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους ότι είμαστε ένας εύκολος στόχος, να δούνε ότι δεν ισχύει… Οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, εσείς εδώ οι Εβρίτες, ως πολίτες του απομακρυσμένου αυτού τόπου, μαζί με το στράτευμα φυλάσσετε Θερμοπύλες. Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε, αλλά θα πρέπει να το εμπεδώσουν και οι Έλληνες, οι κάτοικοι της χώρας, αλλά κυρίως αυτοί οι οποίοι επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία».

Τα παραπάνω ήταν το επιστέγασμα της τριήμερης επίσκεψης της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, στο Δ΄ Σώμα Στρατού, στη Θράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής της, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, μίλησε για τη συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου και τη συμφωνία των Πρεσπών. Εξήγησε γιατί δεν είναι εύκολο να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών, υπογράμμισε την προσπάθεια για την πάταξη της διαφθοράς και παρουσίασε το πλάνο των ΑΝΕΛ για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκυβέρνηση

«…Το γεγονός ότι συνυπάρχουμε σε μία κυβέρνηση ήταν απόφασή μας, κυρίως για να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από τα μνημόνια. Αυτό έχει γίνει τυπικά και γίνεται σ’ έναν βαθμό σιγά σιγά και ουσιαστικά, βέβαια έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτό ήταν το ζητούμενο αυτής της συνύπαρξης, η οποία βέβαια φάνηκε στον κόσμο ότι δεν είχε εντάσεις, ωστόσο πάντα σε μία συνύπαρξη δύο αντίθετων και ιδεολογικά κόσμων μπορεί να συμβεί… Σε όλη τη διαδρομή αυτής της συμπόρευσης αυτά τα 3,5 χρόνια, δεν ήταν λίγες οι φορές και που κοντραριστήκαμε και που συνεννοηθήκαμε μέσα στην ελληνική Βουλή. Πολλές από τις ρυθμίσεις και τις διατάξεις, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί, έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, έγιναν και με δικές μας παρεμβάσεις και με δικές μας επεμβάσεις, ώστε να είναι πιο κοντά σ’ αυτά τα οποία εμείς πιστεύουμε. Κι εκεί που δεν συμφωνούσαμε, δεν ψηφίζαμε. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί, να το αμφισβητήσει. Άρα, νομίζω ότι ήταν μία συνύπαρξη η οποία κατά βάση ήταν και ειλικρινής και έκανε αυτό για το οποίο υπήρξε, συμφωνήθηκε».

Συμφωνία με την Εκκλησία

«Η συμφωνία ή το προσύμφωνο που έκαναν οι δύο ηγέτες, ο ένας της Εκκλησίας και ο άλλος της Πολιτείας, θεωρώ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί, με την έννοια ότι πρέπει η Ιεραρχία να πάρει τις αποφάσεις της και να τοποθετηθεί επί του θέματος… Είμαστε αμετακίνητοι στη θέση που έχουμε ως ΑΝΕΛ, ότι η Ιεραρχία αποφασίζει κι εμείς θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμφωνία Πρεσπών

«Εμείς κρατάμε τις θέσεις μας, δεν τις αλλάζουμε. Έχουμε πει και για τη συμφωνία των Πρεσπών ότι αν και όποτε έρθει στην ελληνική Βουλή, εμείς δεν θα την ψηφίσουμε κι εγώ προσωπικά και ο Πάνος Καμμένος και οι συνάδελφοι οι οποίοι το έχουνε δηλώσει…».

Καθημερινότητα των πολιτών

«Η καθημερινότητα των πολιτών δεν είναι καθόλου εύκολο να ανατραπεί. Αυτό που έχουμε βιώσει, τα 10 τελευταία χρόνια, σε σχέση και με αυτά τα οποία ήρθαν από το παρελθόν, δεν είναι εύκολο να αλλάξουν. Η καθημερινότητα των πολιτών είναι το ζητούμενο. Όλα γίνονται πλέον μετά την τυπική έξοδο, τον Αύγουστο, από τα μνημόνια τα οποία μας ταλανίζουν ακόμα και θα μας ταλανίζουν για αρκετά χρόνια. Αυτό εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται από τους Έλληνες, πόσο θα δουλέψουμε, πόσο θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, πόσο ουσιαστικοί θα είμαστε εμείς οι πολιτικοί στο τι λέμε και τι πράττουμε, εκεί λοιπόν θα εμφανιστεί και η αλλαγή της καθημερινότητας… Η καθημερινότητα των πολιτών είναι ο καθημερινός αγώνας της κυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάταξη της διαφθοράς

«Πρέπει να τονίσουμε ότι γίνεται η προσπάθεια για την πάταξη της διαφθοράς, για να τιμωρηθούν άνθρωποι, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό μάς έφεραν εδώ. Δεν είναι μόνο αυτά τα ένα δύο πρόσωπα τα οποία ακούγονται. Γίνονται παράλληλες διαδικασίες και μέσα στο Κοινοβούλιο και προφανώς στο πλαίσιο του ελέγχου από την ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν, να τιμωρηθούν και βέβαια να επιστραφούν χρήματα τα οποία είναι στις τσέπες και φαίνονται κρυμμένα από διάφορους οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια θεώρησαν ότι το κράτος και η εξουσία τούς έδινε το δικαίωμα να είναι κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους Έλληνες. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο στοιχείο αυτής της συνύπαρξης των δύο κομμάτων, ένα μεγάλο ζητούμενο αλλά και μεγάλη επιτυχία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα είναι αυτό, ότι εμπεδώνεται και στον ελληνικό λαό, αλλά θα εμφανιστεί και πολύ γρήγορα στην ελληνική Δικαιοσύνη, η προσπάθεια που έχουν κάνει για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και αυτό πιστεύω ότι θα το εισπράξουμε από τους Έλληνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης