Συντονιστείτε στο zougla radio
Τον νενομισμένο όρκο, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και μελών της Ιεράς Συνόδου, έδωσαν οι 300 βουλευτές της νέας Βουλής, οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Οι βουλευτές έδωσαν τον όρκο στο Ευαγγέλιο, πλην της πλειονότητας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ – οι αρχηγοί των οποίων κατέθεσαν με γραπτές δηλώσεις τις αντιρρήσεις τους για τον θρησκευτικό όρκο – αλλά και των τριών βουλευτών Αχμέτ Χατζή Οσμάν, Χουσεΐν Ζεΐμπεκ και Καραγιουσούφ Αïχάν, οι οποίοι ανήκουν στο μωαμεθανικό θρήσκευμα και ορκίστηκαν κατόπιν στο κοράνι.
Στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Πρώτοι στην αίθουσα, αρκετά πριν την έναρξη της ορκωμοσίας, μπήκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, ύστερα από έναν αρχικό δισταγμό για τις θέσεις στις οποίες θα κάθονταν, εγκαταστάθηκαν στα ορεινά έδρανα της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής. Κατά την είσοδό τους, ο γγ του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε δια χειραψίας τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλη Φράγκο. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρέμειναν μάλλον απομονωμένοι, καθώς εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που χαιρέτισε τυπικά την κοινοβουλευτική τους ομάδα, επαφή με τον κο Μιχαλολιάκο επεδίωξε μονάχα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος υπήρξε εξάλλου διαχυτικότατος και με τον Μανώλη Γλέζο, τσιμπώντας του και το μάγουλο! Να σημειωθεί ότι καθιστοί παρέμειναν οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την ώρα της ανάγνωσης του Κορανίου και της ορκωμοσίας των τριών μουσουλμάνων ευρωβουλευτών σήμερα στην Βουλή. Παρά το γεγονός ότι ο Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι οι βουλευτές αρνήθηκαν.
Δεν συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.
Ο κ. Ανδρουλάκης, όσο διήρκεσε η τελετή της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών, παρέμενε εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας. Αργότερα, ωστόσο, προσήλθε στην υπηρεσία του Μητρώου των βουλευτών, για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να υπογράψει.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3), όσοι βουλευτές απουσιάζουν, καθώς και όσοι αποκτούν βουλευτική ιδιότητα κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, δίνουν τον όρκο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις.
Φιλικός και διαχυτικός, κατά την είσοδό του, υπήρξε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έσπευσε να χαιρετίσει κατ’ αρχήν τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά κατέλαβαν μπροστινές θέσεις στην ορκωμοσία, ύστερα από την μεγάλη εκλογική άνοδο της παράταξής τους.
Της ορκωμοσίας προηγήθηκε ο αγιασμός, στην αίθουσα της Ολομέλειας, τον οποίο τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από μέλη Ιεράς Συνόδου. Τον αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συνόδευσε, κατά παράδοση, στην αίθουσα της Ολομέλειας ο νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου, προσωρινός γραμματέας της Βουλής βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Δήμας. Με το πέρας της τελετής του αγιασμού, ο αρχιεπίσκοπος κατέβηκε για να ευλογήσει τείνοντας τον σταυρό στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και προς τους βουλευτές και ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο και συμφερότερο».
Προηγουμένως ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τους υπηρεσιακούς υπουργούς, κατέβηκε από το πρωθυπουργικό έδρανο και χαιρέτησε έναν – έναν τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Της Βουλής προήδρευσε ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος ανέγνωσε και τον όρκο των βουλευτών, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.
Η ορκομωσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ορκίστηκαν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Παν. Πικραμμένου.
Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ορκωμοσία της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης (10.00-10.20) και στις 11.00 ξεκίνησε να συγκροτείται σε Σώμα η νέα Βουλή. Σύμφωνα με την ημερήσια κοινοβουλευτική διάταξη, της ορκωμοσίας προεδρεύει ο Δ΄ αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ως ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής.
Πρόκειται για την πιο βραχύβια Βουλή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Θα διαλυθεί την επομένη ημέρα, όπως αναμένεται, μετά την εκλογή του νέου προεδρείου της και αφού εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του κ. Κ. Παπούλια, με το οποίο θα διαλύεται η νέα Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 6ης Μαΐου και θα προκηρύσσονται οι νέες εκλογές (για τις 17 Ιουνίου).
Η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης ανακοινώθηκε λίγο μετά τη 01.15 τα ξημερώματα.
Αναλυτικά:
Υπηρεσιακός πρωθυπουργός: Παναγιώτης Πικραμμένος
Υπουργός Οικονομικών: Γεώργιος Ζαννιάς
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνιος Μανιτάκης
Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Φράγκος Φραγκούλης
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Παύλος Αποστολίδης
Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Ιωάννης Στουρνάρας
Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γρηγόρης Τσάλτας
Υπουργός Παιδείας: Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
Υπουργός Υποδομών: Σίμος Σιμόπουλος
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας: Αντώνιος Ρουπακιώτης
Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Χρήστος Κίττας
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Ναπολέων Μαραβέγιας
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Χρήστος Γεραρής
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ελευθέριος Οικονόμου
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Τατιάτα Καραπαναγιώτη
Υπουργός Επικρατείας: Αντώνιος Αργυρός
Το προφίλ των νέων μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Παύλος Αποστολίδης
Υπουργείο Εσωτερικών – Αντώνιος Μανιτάκης
Υπουργείο Οικονομικών – Γεώργιος Ζανιάς
Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Πανεπιστήμιο του Reading (M.Sc.) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Διδακτορικό Δίπλωμα). Έχει χρησιμοποιηθεί σαν εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια τράπεζα.
Υπουργείο Εξωτερικών – Πέτρος Μολυβιάτης
Την περίοδο 1974-1980 ήταν γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συνέχεια για δύο πενταετίες (1980-1985 και 1990-1995) χρημάτισε γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας. Από το 1996 εκλέγεται βουλευτής επικρατείας με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 2004 στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρέμεινε μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου του 2006. Επίσης είναι πρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».
Υπουργείο Εθνικής Αμύνης – Φράγκος Φραγκούλης
Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 – 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 – 2001), ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιο έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Ελευθέριος Οικονόμου
Κατά την περίοδο της Αρχηγίας του (2009-2011), εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, δημιουργήθηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αναβαθμίστηκε η Άμεση Δράση με την ίδρυση των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) και συνελήφθησαν πολλοί γνωστοί εγκέφαλοι εγκληματικών οργανώσεων.
Κατετάγη το Σεπτέμβριο του 1974 στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1981. Υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες κυρίως Κρατικής Ασφαλείας. Είναι Επίτιμος Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας. Υπήρξε ο πρώτος Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, θέση την οποία υπηρέτησε από το Μάρτιο του 2001 έως το Μάρτιο του 2006. Είχε, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την επικοινωνιακή στρατηγική κατά την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη και Επαναστατικός Αγώνας, την ασφάλεια της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το 2003 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε, με το βαθμό του Ταξιάρχου, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και ως Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέχρι τον Μάρτιο του 2008, όταν και προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων. Στις 3 Μαρτίου 2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατηγού και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Στις 5 Νοεμβρίου 2009, με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έως τις 17 Δεκεμβρίου 2011, οπότε τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Ιωάννης Στουρνάρας
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Γρηγόριος Τσάλτας
Κατέχει Doctorat d’ Etat en Droit (ομοφώνως άριστα) στο Διεθνές Δίκαιο από τη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νίκαιας, μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Institut Européen des Hautes Etudes Internationales του Πανεπιστημίου Νίκαιας, μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο με ειδίκευση στο Δίκαιο της Ανάπτυξης από το Institut du Droit de la Paix et du Développement του Πανεπιστημίου της Νίκαιας και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από την Πάντειο.
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων – Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Σίμος Σιμόπουλος
Έχει οριστεί επανειλημμένως αναπληρωτής πρόεδρος και πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας (1996-97 & 2004- έως σήμερα). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Διεθνούς Εταιρείας Ακτινοφυσικής και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Εκπροσωπεί, από το 1992, την Ελλάδα στον Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας του ΟΟΣΑ.
Έχει διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1993-1997), πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. (1999-2001 & 2003-2005), Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Ε.Μ.Π. (2000-2003), Μέλος του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΥΠΕΣ (2004-2006), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας ΟΑΣΑ και πρόεδρος όλων των θυγατρικών του Εταιρειών ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ (Μάιος 2004 Αύγουστος 2006), γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (Αύγουστος 2006 Ιανουάριος 2009), Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής “Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας” (επελέγη για συγκεκριμένης διάρκειας θητεία, Μάιος 2009 – Ιανουάριος 2010).
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – Αντώνιος Ρουπακιώτης
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Χρήστος Κίττας
Παράλληλα με το επιστημονικό του έργο, συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση του πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ιατρικής σχολής, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2003-2006) και το 2006 έγινε πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008 υπέβαλε την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τα κτίρια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, την οποία όμως ανακάλεσε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Στις 6 Δεκεμβρίου 2009 ο κ. Κίττας δέχθηκε επίθεση με ξύλα και λοστούς από αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στην πρυτανεία με αποτέλεσμα να διακομισθή με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του υπέστη ήπιο εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ για το περιστατικό ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Λίγες μέρες αργότερα ο κ. Κίττας υπέβαλε την παραίτησή του από την πρυτανεία του πανεπιστημίου.
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ναπολέων Μαραβέγιας
Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης (Valencia – Ισπανία, Οξφόρδη – Αγγλία και Montpellier – Γαλλία) και σ’ όλα σχεδόν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Ασχολείται κυρίως με την οικονομία και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet (1995), από το 1999 μέχρι το 2004 ήταν πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας και από το 2004 Εθνικός Εκπρόσωπος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Γεωπονικών Μεσογειακών Σπουδών (CIHEAM). Το 2001 τιμήθηκε με Παράσημο από τη Γαλλική Δημοκρατία.
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Χρήστος Γεραρής
Μετά την συνταξιοδότησή του διετέλεσε πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2008), καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημοσίας Διοίκησης, πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και ad hoc δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού – Τατιάνα Καραπαναγιώτη
Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Σήμερα είναι παραγωγός των τηλεοπτικών εκπομπών “Έρευνα” του Παύλου Τσίμα και “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη. Παράλληλα συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει την Μάγια Τσόκλη που είχε παραιτηθεί με αποτέλεσμα να καταλάβει την βουλευτική έδρα.
Υπουργείο Επικρατείας – Αντώνιος Αργυρός
Η ορκωμοσία του Παναγιώτη Πικραμμένου
Η τελετή ορκωμοσίας του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου, διήρκεσε περί τα 20 λεπτά και ξεκίνησε με έξι λεπτά καθυστέρηση.
Με 10 λεπτά καθυστέρηση, στις 20.40, ο κ. Πικραμμένος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να αναλάβει καθήκοντα από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Εκεί, ο κ. Παπαδήμος τον υποδέχθηκε με χαμόγελο και του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της χώρας. Μάλιστα, τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι στη διάθεσή του για ό,τι χρειαστεί.
Παράλληλα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσει η Ελλάδα τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο νέος πρωθυπουργός θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμμένος αναγνώρισε ότι αναλαμβάνει δύσκολο ρόλο σε δυσχερή περίοδο, ενώ συμφώνησε ότι χρειάζονται συνθήκες ηρεμίας και τάξεως και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία υπηρεσιακή κυβέρνηση με αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών, ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δοθεί η ευκαιρία να σχηματιστεί κυβέρνηση.