Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ βρίσκονται οι κυβερνητικοί εταίροι. Στις 21.45 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, χωρίς ακόμη να έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση για τα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και νέα συνάντηση των αρχηγών εντός της εβδομάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών ήταν ο τελευταίος που εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου, στις 22.36. «Ήταν μια καλή μέρα σήμερα. Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ενώ για τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας ανέφερε:«Υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα». Όσο για το προσεχές Eurogroup, διευκρίνισε ότι αυτό θα αφορά περισσότερο την Ισπανία και οι αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένονται στις 8 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα:

Ο κ. Κουβέλης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η «διαπραγματεύση συνεχίζεται». Σε σχετική ερώτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο, τόνισε: «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία απόλυση στο Δημόσιο». «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διαλυθούν τα ήδη αποσαθρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Καμία απόλυση δεν πρέπει να υπάρξει. Πολύ περισσότερο που η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά υπολογιζόταν», είπε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Φ. Κουβέλη:

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του, είπε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντησή του με την τρόικα, ενώ την Πέμπτη εκείνος, όπως και ο κ. Σαμαράς θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κ. Μοσκοβισί. Όσο για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Για εμάς δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων». Αναφορικά με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που απαιτεί η τρόικα, είπε: «Δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στα εργασιακά που να κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου». «Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα συζητούνται. Στις εργασιακές σχέσεις δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε άλλο. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο και την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Εχουμε κάνει αντιπροτάσεις και περιμένουμε να ευδοκιμήσουν ώστε να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα. Θεωρώ ότι αφού συμφωνήσουμε και πάμε στην εκταμίευση θα συζητήσουμε το θέμα της παράτασης. Πρέπει να κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα, συναίνεση και αποφαστιστικότητα», πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άφιξη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου

Στις 19.30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ενώ λίγο αργότερα αφίχθη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, πέρασε την πύλη του Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να ενημέρωσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για τη διάρκειας δυόμισι ωρών συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μαξίμου:

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Φ. Κουβέλη στο Μαξίμου:

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης