Στην ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Ποιος είναι ποιoς στη νέα ελληνική κυβέρνηση;».

Όσον αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται την Ευρώπη και τις ΗΠΑ προκειμένου να προετοιμάσει τις σχέσεις του με ξένους ηγέτες, με προοπτική την ανάληψη της εξουσίας.

Η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη στη θέση του Υπουργού Οικονομικών θεωρείται πραγματιστική και έχει ως στόχο να καθησυχάσει τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο euobserver τη χαρακτηρίζει φιλοευρωπαϊκή και φιλική προς τη Γερμανία, δεδομένου ότι ο Νίκος Κοτζιάς διαθέτει διδακτορικό από τη Γερμανία στο θέμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η επιλογή χαρακτηρίζεται ως ένα υψηλού συμβολισμού μήνυμα προς τις Βρυξέλλες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής, μιλούσε κατά του ευρώ και παρουσιαζόταν ευρωσκεπτικιστής κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχολιάζει ο euobserver και σημειώνει ότι μετά τη θητεία του, οι θέσεις του έχουν γίνει περισσότερο φιλοευρωπαϊκές.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προέρχεται από την αριστερή πλατφόρμα του κόμματος και τάσσεται κατά του ενιαίου νομίσματος, επισημαίνεται.


Όσον αφορά τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αναφέρει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιθυμούσαν σφόδρα το εν λόγω υπουργείο, δεδομένου ότι η άμυνα αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία της πολιτικής τους.


Ο ορισμός του Παναγιώτη Νικολούδη ως αρμόδιου για θέματα Διαφάνειας, στέλνει ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες και στον ελληνικό λαό για την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη συστημική διαφθορά, σημειώνεται στο άρθρο.

Κλείνοντας, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση αποτελείται από τέσσερις ευρωσκεπτικιστές, αλλά σχολιάζει ότι ο Τσίπρας τοποθέτησε στους τομείς της Οικονομίας και των Εξωτερικών σεβαστές και πραγματιστικές φωνές, τονίζοντας την επιθυμία των Ελλήνων να εργαστούν εντός των υφιστάμενων πλαισίων.