Λιγότερο από δύο ώρες διήρκεσε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η απογευματινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, ενόψει των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα πριν από την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα αλλά και λίγο μετά το πολιτικό ζήτημα που προέκυψε με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Επί τάπητος έπεσαν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο θέμα των διαβουλεύσεων με την τρόικα, το κυβερνητικό επιτελείο εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή. Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά και ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα βρέθηκε το χρηματοδοτικό κενό για το 2014.

Την Πέμπτη θα γίνει νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με αντικείμενο το ΕΣΠΑ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, τόνισε αναφορικά με τον φόρο ακινήτων ότι «βελτιώσεις μπορούν να γίνουν μέσα σε λογικά πλαίσια, αρκεί να διευρυνθεί η φορολογική βάση». 

«Συζητήσαμε για όλο το φάσμα των θεμάτων, κυρίως για τα προαπαιτούμενα και την τρόικα. Για την αμυντική βιομηχανία ξέρετε την γνώμη μου» είπε ο κ. Βενιζέλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «εκφράζουν μια αγωνία και εκφράζουν και την κοινωνία. Πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται κι έχουμε συνείδηση του τι γίνεται. Οι βουλευτές κουβαλάνε τεράστιο βάρος που παλιότερα το κουβαλούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και τώρα το κουβαλάει και η ΝΔ. Οι άλλοι είναι άνετοι και ωραίοι και κάνουνε εκ του ασφαλούς και τζάμπα κριτική» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης