Αποσύρθηκε τελικά, η διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, (κυβέρνηση- εργαζόμενοι) κράτησαν περίπου 20 λεπτά.

«Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση», είπε ο κ. Σουρνάρας εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους οποίους κατηγόρησε ότι «αγκάλιασαν μια προνομιούχα τάξη» και έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν στη συνδικαλιστική ηγεσία τους να κηρύξουν στάση.

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας στη σκληρή δήλωσή του «η τροποποίηση που κατέθεσα μόλις πριν είναι αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας. Είναι ψευδές άθλιο και λαϊκίστικο ότι το επέβαλε η τρόικα.»

»Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγκάλιασαν μια προνομιούχα τάξη και έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν στη συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να κηρύξουν στάση στο ναό της Δημοκρατίας.»

»Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Θα επανέλθουμε με νέα διάταξη με την οποία θα εναρμονίζουμε τον Κανονισμό με ότι ισχύει για τα μισθολόγια του δημόσιου τομέα».

Νωρίτερα, υπήρξε εμπλοκή, καθώς οι υπάλληλοι της Βουλής ανακοίνωσαν πως κατεβάινουν σε στάση εργασίας, όταν πληροφορήθηκαν ότι στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται περικοπές για τους ίδιους.

Με την τροπολογία που είχε καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών, με την οποία αίρεται η εξαίρεση των υπαλλήλων της Βουλής από τη μέιωση που υφίστανται τα ειδικά μισθολόγια. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαριάς ήδη με παρέμβασή του το απόγευμα επέκρινε την τροπολογία μιλώντας για παρέμβαση της τρόικας στο αυτοδιοίκητο της Βουλής, ενώ το ΚΚΕ μπροστά στο ενδεχόμενο της στάσης εργασίας των υπαλλήλων, ζήτησε να παγώσουν οι διαδικασίες καθώς δεν υπήρχαν πρακτικογράφοι. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που βρισκόταν στο βήμα ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας.