«Ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά κενά στον χώρο της Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.250 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι όμως γιατροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας (κυρίως νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) σε περίπου ένα με δύο μήνες θα μετακινηθούν στη νέα θέση τους, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης. Η μετακίνηση θα γίνει εντός περιφέρειας, παρατήρησε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, σε κινητικότητα θα τεθεί προσωπικό από νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα και θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Για τα νοσοκομεία αυτά που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου, τόνισε ο υπουργός Υγείας και παρατήρησε ότι άμεσα αρχίζει η κατάρτιση του σχετικού σχεδιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, οι αλλαγές αυτές είναι σωστές και αυτονόητες και δεν θα υλοποιηθούν επειδή τις επιβάλει οι τρόικα, αλλά επειδή έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Στόχος των αλλαγών είναι η εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης