«Το βασικό πολιτικό μήνυμα αυτών των ημερών είναι το μήνυμα των γαλλικών εκλογών. Μια αναμέτρηση η οποία έφερε στην επιφάνεια και πάλι τη σύγκρουση με οξύτατους όρους Αριστεράς και Δεξιάς», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ Flash 99.4.

Είπε ότι «το Νέο Λαϊκό μέτωπο, δεν συγκροτήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τα πάνω» και πως «είχαμε και μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, η οποία οφείλεται και στην πίεση από τα κάτω. Έγινε στη βάση ενός πολύ σαφούς, πολύ συγκεκριμένου προγράμματος». «Δεν έγινε επειδή ανακάλυψαν κάποιον Μεσσία», σχολίασε. Τόνισε ότι «είναι μια νίκη της πολιτικής Αριστεράς σε όλες τις διαφορετικές εκδοχές και χωρίς να υποτιμάμε και τις μεγάλες μεταξύ τους διαφορές. ‘Αφησαν τις διαφορές όμως στην άκρη και προέταξαν ακριβώς την ανακοπή της παλίρροιας της ακροδεξιάς. Προέταξαν επίσης και την παρουσίαση ενός προγράμματος το οποίο απαντάει στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και της κοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον κ. Χαρίτση το συμπέρασμα από αυτές τις γαλλικές εκλογές είναι ότι «δεν θα νικήσεις τη Δεξιά με πολιτικές οι οποίες δεν έχουν πολιτικό πρόσημο και δεν έχουν και κοινωνικό και ταξικό πρόσημο». Ανέφερε ότι στην Ελλάδα έχουμε μια συνολική κρίση όλου του χώρου που αναφέρεται στην Αριστερά, ενώ σχολίασε ότι «έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι περί ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς, από το οποίο απουσιάζουν και οι κοινωνικές αναφορές και το πολιτικό περιεχόμενο. «Η διπλή κρίση αυτή τη στιγμή και στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ είναι μια κρίση της αδυναμίας των ηγεσιών των δύο αυτών κομμάτων να διαμορφώσουν πειστικές, σοβαρές, αξιόπιστες προτάσεις από τη σκοπιά της Αριστεράς και της προόδου απέναντι στη Δεξιά του Μητσοτάκη», είπε. Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε ερωτήματα για τις θέσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της εργασίας, της φορολόγησης, της υγείας, της εξωτερικής πολιτικής και της ειρήνης. Πρόσθεσε ότι «ως Νέα Αριστερά θα επιμείνουμε και θα προτάξουμε την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση με τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και θα μετρηθούμε όλοι μας στα βασικά επίδικα της εποχής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης