Η προσκεκλημένη στην εκπομπή «Webdebate» που μεταδίδεται από την «zougla.gr» βουλευτής του ΚΚΕ και υποψηφία στις επερχόμενες εκλογές στην Α’ Αθηνών, Λιάνα Κανέλη, επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν γνώριζε τους κανόνες που ισχύουν και για όλους τους άλλους πολιτικούς που συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν, αρνήθηκε τελικά να λάβει μέρος στην προγραμματισμένη εμφάνισή της με συνομιλητή της τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθηνών, κ. Στέφανο Τζουμάκα. Λίγα δευτερόλεπτά πριν ανοίξουν οι κάμερες, ζήτησε να παρακαθίσει και δημοσιογράφος – συντονιστής. Ως γνωστόν, η εκπομπή “ Webdebate” μεταδίδεται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου με εξαιρετικά θετική ανταπόκριση από τους χρήστες –αναγνώστες του Διαδικτύου.

Στην εκπομπή αυτή δεν συμμετέχει δημοσιογράφος συντονιστής, διότι επιλέξαμε την άμεση ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υποψηφίων, όπου μοναδικός κανόνας είναι ο προσωπικός πολιτικός πολιτισμός των συμμετεχόντων. Εξέχουσες προσωπικότητες με ιστορία στην κοινοβουλευτική ζωή του τόπου, ήδη συμμετείχαν σε αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα τηλεοπτικά πράγματα και παραδέχτηκαν πως αυτός ο ελεύθερος διάλογος χωρίς κλισέ και ξύλινους κανόνες, ανταποκρίνεται στα μηνύματα των καιρών και κυρίως στις απαιτήσεις των νέων ανθρώπων που ζητούν απεγνωσμένα έναν πραγματικό και όχι ξύλινο πολιτικό λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απορίας άξιον πώς μία πολιτικός ενός κατά τεκμήριο προοδευτικού κόμματος όπως το ΚΚΕ, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα, επικαλούμενη άγνοια τους ενός και μοναδικού κανόνα, της μη συμμετοχής δημοσιογράφου – συντονιστή. Είναι προφανές και ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τις επιθυμίες των πολιτικών ότι η άμεση και σε πλαίσιο απόλυτης ελευθερίας «τηλεμαχία» μέσα από το διαδίκτυο θα επικρατήσει και μάλιστα στο άμεσο μέλλον, ως δίοδος πολιτικής έκφρασης και αντίδοτο στις μέχρι σήμερα καθεστωτικές εκφράσεις του πολιτικού λόγου. Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απορία μας και την λύπη μας. Όλα τα παραπάνω ισχύουν στο ακέραιο και για τον κ. Στέφανο Τζουμάκα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης