Κριτική σε πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης και μάλιστα σε αυστηρό τόνο, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην οικονομίας και επεσήμανε δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση σ’ ένα τόσο κρίσιμο θέμα να στέλνει συνεχώς αντιφατικά μηνύματα, με πιο χτυπητό παράδειγμα τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου περί “Τιτανικού”.
Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
“Πηγαίνω εκεί για να βάλω πλάτη για την Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Σαμαράς στον πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας ότι συνδέεται με τον κ. Μπαρόζο από πολύ παλιά. Και σημείωσε πως το στοίχημα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να κλίνει προς τις ελληνικές απόψεις.
Για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που συζητήθηκε στη συνάντηση των δύο ανδρών, έγινε γνωστό πως ο Α. Σαμαράς είπε πως η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και πρότεινε η έρευνα να αρχίσει από το 1980 “για να δούμε τι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, όταν ήλθε στη κυβέρνηση το 1981”.
Καλύτερα να λάβει νέα μέτρα η κυβέρνηση παρά η ΕΕ
Από τη Ρηγίλλης έγινε γνωστό ότι “τα πράγματα σήμερα δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο αρχηγών”, σε ότι αφορά την συναίνεση της ΝΔ προς την κυβέρνηση.
Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, έγινε γνωστό πως ο κ. Σαμαράς επέμεινε πως είναι προτιμότερη λύση, εφ’ όσον απαιτηθούν νέα μέτρα, μέχρι τις 16 Μαρτίου, να τα αποφασίσει και να τα πάρει η κυβέρνηση, παρά να υποχρεωθεί σε σειρά μέτρων που θα της επιβληθούν από τις Βρυξέλλες.
Όλα αυτά είναι για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και να μην χρειαστεί μονομερής προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφερόταν από την ΝΔ.
Τέλος, έγινε γνωστό πως ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον πρωθυπουργό δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, με χαμηλό ή μηδενικό δημοσιονομικό κόστος.