Σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται η χαμένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας!

Ενώ δηλαδή το ελληνικό σχέδιο έτυχε θετικής υποδοχής, εντούτοις, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό υπογράμμισε άλλωστε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Την ανάγκη η Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της, αναφερόμενος πάντα στην ελληνική οικονομία.

Μετά τις ερωτήσεις τις οποίες δέχτηκε από τους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως ο δρόμος αυτός θα είναι δύσκολος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε όμως την πεποίθηση «ότι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο για έξοδο της χώρας μας από την κρίση και αν αυτό θα εγκριθεί, καθώς και για το αίτημα παράτασης για το έλλειμμα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η πρόταση της κυβέρνησης είναι αξιόπιστη, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα της τετραετίας ρεαλιστικό πρόγραμμα, που δεν θα δημιουργήσει σοκ στην ελληνική οικονομία.

Όπως εξήγησε περαιτέρω, αν ληφθούν ακόμη πιο περιοριστικά μέτρα εν μέσω ύφεσης θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα σημάνει αυτομάτως λιγότερα έσοδα, επομένως μεγαλύτερη δυστοκία για τα νοικοκυριά και μεγαλύτερα ελλείμματα.

Πρόσθεσε επιπλέον πως χρειάζεται διττή προσπάθεια:

νοικοκύρεμα και τόνωση της οικονομίας «για να ξαναπάρει μπρος».

Συνεχίζοντας επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως για να γίνει αυτό πρέπει να βοηθήσουμε τα χαμηλότερα στρώματα.

Σημείωσε πάντως πως η υποδοχή του ελληνικού σχεδίου είναι γενικώς θετική, ενώ πρόσθεσε πως η χώρα μας «κουβαλάει το ζήτημα της αξιοπιστίας».


Τι είπε για περιβάλλον τρομοκρατία και μετανάστευση

Η κλιματική αλλαγή είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώ σημείωσε ότι η χώρας μας εξαιτίας του φαινομένου δέχεται αυξημένη μεταναστευτική ροή.

«Έχουμε υποχρέωση να πάμε στην Κοπεγχάγη με προτάσεις και δεσμεύσεις δικές μας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, «ώστε να πείσουμε και τις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου».

Η χώρα μας κατέθεσε πρόταση για τη σύνδεση της οικονομικής κρίσης με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πρόταση την οποία στήριξαν οι Βρετανοί, οι Αυστριακοί αλλά και η Κομισιόν.

Για την τρομοκρατία ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως πρόκειται για «τυφλή δολοφονική βία που σημαδεύει απλούς και ένστολους πολίτες», αλλά, συμπλήρωσε βρίσκουν την κοινωνία ενωμένη, ενώ για την παράνομη μετανάστευη ο πρωθυπουργός εκτός από το «εμπόριο των ανθρώπων», το οποίο αποτελεί πρόβλημα, απέστειλε και μήνυμα προς την Τουρκία.

Να εφραμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και ανάμεσα στην Τουρκία και στην ΕΕ. 

Η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων επιλύει προβλήματα στις διμερείς σχέσεις

Τον στόχο της ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014 παρουσίασε επίης από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

Ο στόχος αυτός, ο οποίος τίθεται με πρωτοβουλία της Ελλάδας, όπως είχε γράψει η «zougla.gr» χτες, δεν δημιουργεί πλασματικές ελπίδες στα κράτη αυτά και μπορεί να φέρει έναν δυναμισμό στην επίλυση διμερών προβλημάτων, όπως αυτό της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επικεντρώνοντας στο πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας πρέπει να έχει λυθεί, πριν τα Σκόπια πάρουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε, μάλιστα, πως καλό θα ήταν να μην υπάρχουν τρίτοι, οι οποίοι με δηλώσεις τους δημιουργούν υπερβολικές ελπίδες ή υπερβολικές παρανοήσεις στο θέμα.

Τέλος, αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λισαβόνας είπε ότι η απόφαση που ελήφθη θέτει τέλος σε μια μακρά περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.

Διαβάστε ακόμη:    Παπανδρέου: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης